Rețetă Supă de cartofi dulci și nucă de cocos

Un singur polonic din această supă dulce, cu note picante, nu va fi de ajuns! Se prepară în aproximativ 20 de minute și combină perfect cartofii dulci de origine SUA, laptele de cocos, ghimbirul, usturoiul și ceapa. Bolul plin de savoare poate fi asezonat cu ardei iute roșu, ceapă verde, alune și coriandru. O supă aparent simplă, dar plină de savoare!

Mod de preparare Supă de cartofi dulci și nucă de cocos

  1. Curăță ceapa și ghimbirul și taie-le în cubulețe mici. Curăță și pisează usturoiul. Curăță și taie cartofii dulci în cubulețe. Încinge uleiul de cocos într-o tigaie și călește puțin ceapa, usturoiul si ghimbirul. Redu focul, adaugă cartofii dulci și gătește încă 5 minute.
  2. Toarnă laptele de cocos și supa de legume. Lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 10 minute. Pisează totul până obții o textură asemănătoare cu cea a piureului. Asezonează cu sare și piper.
  3. Taie ardeii iuți și ceapa verde în bucăți mici, apoi toacă mărunt alunele. Curăță coriandrul și taie mărunt frunzele. Pune supa în boluri mici și decorează cu alune, ardei chili, ceapă verde și coriandru.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!