Rețetă Biscuiți shortbread cu piersici California Cling și zmeură

Acești biscuiți shortbread combină perfect piersicile California Cling, nucile pecan crocante și gustul acrișor al zmeurei.

Mod de preparare Biscuiți shortbread cu piersici California Cling și zmeură

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă 13x9x2 cm cu hârtie de copt.
  2. Pentru crustă, amestecă făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un bol mare. Fărâmițează untul cu ajutorul unui mixer sau blender până obții o textură nisipoasă.
  3. Pune deoparte aproximativ 120g din amestecul de făină pentru topping. Adaugă nucile pecan în amestecul pentru topping și lasă deoparte.
  4. Presează amestecul de făină rămas pe fundul tăvii.
  5. Coace timp de 12-15 minute, până când se rumenește ușor.
  6. Pentru umplutură, scurge sucul piersicilor și lasă deoparte 125ml din suc.
  7. Într-o cratiță de mărime medie combină piersicile, sucul, jumătate din cantitatea de zahăr, amidonul de porumb și sarea. Fierbe la foc mediu până când amestecul se îngroașă și amidonul de porumb se dizolvă, aproximativ 8-10 minute.
  8. Toarnă amestecul de piersici uniform peste crusta de prăjitură.
  9. Pune cu lingura puțină dulceață peste compoziția de piersici.
  10. Presară deasupra făină și topping de nuci pecan.
  11. Coace timp de 20-25 de minute. Umplutura ar trebui să facă bule pe margini, iar toppingul cu textură sfărâmicioasă se va rumeni.
  12. Lasă să se răcească înainte să o tai în pătrățele.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!