Rețetă Anghinare la grătar cu sos de nuci

Această rețetă de anghinare la grătar cu sos de nuci este un aperitiv savuros și sănătos, perfect pentru grătarele de vară. Anghinarele sunt preparate la grătar până devin fragede și afumate, apoi sunt servite cu un sos cremos preparat dintr-un amestec de nuci californiene, usturoi, suc de lămâie și ierburi. Dip-ul adaugă o explozie de arome anghinarelor cu gust delicat.

Mod de preparare Anghinare la grătar cu sos de nuci

  1. Spală anghinarele și îndepărtează frunzele exterioare. Fierbe-le apoi timp de aproximativ 45 de minute în apă cu sare și 50ml suc de lămâie.
  2. Cât timp fierb anghinarele, toacă grosier nucile de California și amestecă-le cu muștar, sirop de arțar, cremă de brânză, suc de lămâie și apă, până obții un piure fin. Asezonează cu sare și piper.
  3. Scoate anghinarele din apă, scurge-le și taie-le în jumătate pe lungime. Unge fiecare jumătate cu ulei de măsline și asezonează cu sare, apoi gătește-le la grătar timp de aproximativ 5 minute. Servește anghinarele cu sosul de nuci, semințe de rodie și decorează cu pătrunjel și restul de nuci.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!