Rețetă Gem de vișine și șampanie

Un deliciu pentru dimineți pe fugă sau un cadou la borcan pentru prieteni care poate aduce aroma verii indiferent de vremea de afară!

Rețetă propusă de Amy Christie pentru Montmorency Tart Cherries.

Mod de preparare Gem de vișine și șampanie

 1. Spală și dezinfectează foarte bine borcanele înainte de a le folosi. Lasă-le să se usuce.
 2. Mărunțește vișinele Montmorency într-un robot de bucătărie timp de 10-15 secunde.
 3. Pune într-o oală vișinele, șampania, sucul de lămâie, untul și pectina. Adu la punctul de fierbere, amestecând continuu.
 4. Adaugă zahăr în amestecul de vișine și adu la fierbere. Continuă să fierbi timp de 1 minut și să amesteci în compoziție.
 5. Ia de pe foc și îndepărtează spuma.
 6. Toarnă compoziția fiartă în borcanele pregătite și umple fiecare recipient până aproape de vârf. Șterge marginile borcanelor și pune capacul.
 7. Pune borcanele pe un suport stabil și mută-l apoi într-un vas mare. Toarnă apă în vas, până nivelul ajunge cu 1-2 degete deasupra borcanelor.
 8. Acoperă și fierbe la foc mic.
 9. Fierbe gemul timp de 10 minute.
 10. Scoate borcanele din vas și pune-le în poziție verticală pe un prosop pentru a se răci complet.
 11. După ce borcanele se răcesc, verifică sigiliile apăsând centrul fiecărui capac cu degetul. Dacă capacul se ridică înapoi, capacul nu este sigilat și borcanul trebuie păstrat la frigider.
 12. Lasă borcanele pregătite la temperatura camerei, timp de 24 de ore. Păstrează borcanele închise într-un loc răcoros și întunecat, maximum un an. Borcanele deschise trebuie puse la frigider și consumate în următoarele 3 săptămâni.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!