

Chili-ul hrănitor poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru zilele răcoroase. Într-o combinație de năut, fasole, linte și legume, rețeta este sățioasă și plină de nutrienți. În plus, nu conține lactoză sau gluten.
O mâncare vegetariană plină de proteine și savoare poate fi completată de 2 tipuri de vin: fie un roșu ușor, un Pinot Noir care să aducă acele arome de pădure, atât de potrivite lângă chili, sau un rose demisec, îndrăzneț, care să spargă monotonia de gust și să contrabalanseze gustul dacă alegem fulgi de ardei roșu picant.
Un Pinot Noir care oferă un echilibru perfect între gustul de fructe roșii (cireșe, agrișe) și aromele provenite din lemnul de stejar (vanilie, tabac). Are o bună aciditate care va înviora puțin mâncarea și un corp suplu, potrivit alături de preparate vegetariene. Aroma caracteristică Pinot-ului de pământ umed din pădure completează perfect această mâncare simplă.
Un vin-semnătură pentru SUA, Zinfandelul alb – care de fapt este un rose, a început ca un mod de a valorifica restul de vin rămas de la a face vin roșu intens, dar în timp a devenit un preferat al publicului. O explozie de arome de fructe roșii, cum ar fi zmeură și fragi, perfect pentru a aduce un plus de prospețime unui fel de mâncare simplu. Pentru că are un rest de zahăr mai mare, este o alegere bună dacă îți place chili mai picant.