Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Rețetă Pui și cuscus cu prune de California la oală
Cea mai nouă rețetă a lui Peter Sidwell propune un fel de mâncare reconfortant, preparat în oală! Este ușor de gătit și plină de savoare, perfect pentru o masă în timpul săptămânii alături de cei dragi.
Mod de preparare Pui și cuscus cu prune de California la oală
- Preîncălzește o tigaie antiaderentă, de mărime medie, la foc mic.
- Crestează puiul la 1 cm adâncime și stropește cu ulei de măsline.
- Presară deasupra chimion măcinat, mentă uscată, boia afumată, sare și piper.
- Pune fileul de pui în tigaie și gătește-l pe o parte sau până când devine rumen, timp de 2-3 minute.
- Adaugă cuscusul și 600ml de apă clocotită, acoperă cu capac și gătește la foc mediu până când puiul este bine făcut (în cazul în care textura este uscată, poate fi nevoie să mai adaugi puțină apă).
- Între timp, feliază subțire feniculul și toacă mărunt prunele de California, menta și ardeiul iute. Lasă deoparte.
- Odată ce cuscusul și puiul sunt gata, presară deasupra fenicul, prune de California, mentă, ardei iute, ulei de măsline, semințe de chimen negru și de muștar, petale de trandafiri, mix de nuci și semințe de rodie.
- Rețeta e gata după ce storci o lămâie deasupra. Poftă bună!
Asociere cu vinuri americane
O mâncare pentru întreaga familie care se potrivește de minune cu un vin alb care a stat câteva luni în butoaie de stejar, căpătând un gust catifelat și rafinat.
-
Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay
Un Chardonnay rotund, elegant, cu arome de unt, vanilie, dar și fructe tropicale, gata să acompanieze aromele de fenicul și mentă. Un vin destul de lejer cât să te poți bucura și de al doilea pahar.
-
Beringer California Chardonnay
Un vin cu un raport calitate-preț excelent, acest Chardonnay de California aduce o explozie de fructe tropicale în pahar. Parfumat, intens, plăcut, este excelent pentru a transforma o mâncare într-o experiență culinară. Aromele sale vor sublinia condimentele.