Rețetă Salată mediteraneană cu paste și lămâie coaptă

O salată mediteraneană cu paste și lămâie coaptă, ceva light și foarte ușor de preparat. Conține năut, ceapă roșie, roșii cherry, pătrunjel și este asezonată cu un dressing pe bază de tahini, suc de lămâie, și ulei de măsline. Servește cu plăcere!

Mod de preparare Salată mediteraneană cu paste și lămâie coaptă

  1. Pune la fiert o cratiță mare cu apă și sare. Adaugă pastele și gătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Între timp, preîncălzește cuptorul la 215°C. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și repartizează feliile de lămâie uniform. Coace timp de 15 minute până când marginile încep să se rumenească.
  3. Pune pastele fierte într-un bol mare, împreună cu lămâile coapte, ceapa roșie, roșiile cherry și pătrunjelul.
  4. Într-o cană gradată, amestecă tahini, suc de lămâie și ulei de măsline. Asezonează după gust, apoi toarnă compoziția obținută peste compoziția de paste. Amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate.

Asociere cu vinuri americane

O salată fresh, dar plină de arome și savoare are nevoie de un vin alb cu note citrice și un corp suplu sau mediu care să completeze armonios gustul de lămâie. Un Sauvignon blanc sau un Chardonnay sunt alegerile perfecte.

  • Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un vin auriu, care se remarcă prin aciditatea bună, potrivită unei salate. Aromele cu care se deschide sunt de pere, mere verzi și ceva ananas, urmate de o notă untoasă, vanilată, care merge perfect alături de tahini. Crocant, este un vin cu corp mediu, fără a deveni greoi.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

    Un vin într-o nuanță de galben pal care se deschide cu arome de măr verde și lemongrass. Mai subtil decât anteriorul și ușor mai acid, cu gust clar de coajă de lămâie. Lăsat puțin în pahar începe să dezvolte note de pere, ananas și pepene galben. Un final cu gust de iarbă proaspăt cosită care te va duce cu gândul la vară, o vară perfectă în care poți savura salata afară, pe terasă.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!