Rețetă Steak marinat cu sos cowboy și salată de porumb

Încinge grătarul cu această rețetă simplă, dar plină de savoare, de skirt steak, alături de o salată de porumb la fel de delicioasă.

Rețetă propusă de U.S. Beef.

Mod de preparare Steak marinat cu sos cowboy și salată de porumb

  1. Amestecă ingredientele pentru marinadă într-un bol mic. Pune steak-urile de vită și marinada într-o pungă de plastic pentru alimente, întorcându-le pentru a se acoperi uniform. Închide punga ermetic și lasă carnea să se marineze la frigider timp de 6 ore sau, dacă ai timp, peste noapte. Întoarce-o din când în când.
  2. Amestecă roșiile, porumbul, ceapa roșie, busuiocul, usturoiul, dressingul italian, sarea și piperul într-un bol mediu. Acoperă și lasă la frigider până la momentul servirii.
  3. Tips & tricks: poți folosi porumb copt pe știulete în locul celui din conservă. Pune 4 știuleți de porumb pe grătar, deasupra cărbunilor din mijloc, și lasă-i pe grătar timp de 10–14 minute (pentru un grătar cu gaz preîncălzit, 8–10 minute). Întoarce-i pe toate părțile. Scoate porumbul și lasă-l să se răcească, apoi taie boabele de pe știulete.
  4. Scoate steak-urile din marinadă apoi pune-le pe grătar, deasupra cărbunilor din mijloc, și gătește-le acoperite timp de 7–12 minute (pentru un grătar cu gaz preîncălzit, 8–12 minute) pentru un grad de coacere medium-rare (63°C) până la mediu (71°C). Întoarce din când în când carnea. Taie steakurile pe diagonală, împotriva fibrei, în felii subțiri. Adaugă sare după gust.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!