Rețetă Fileuri marinate de vită în sos chimichurri

U.S. Beef

Savurează aceste fileuri marinate de vită cu sosul de chimichurri de care te vei îndrăgosti!

Rețetă propusă de U.S. Beef.

Mod de preparare Fileuri marinate de vită în sos chimichurri

  1. Pregătește sosul chimichurri. Pune usturoiul într-un robot de bucătărie, acoperă și mixează până obții o pastă omogenă. Adaugă restul ingredientelor pentru sos și mixează. Pune compoziția într-un recipient si lasă la frigider aproximativ un sfert de cană din aceasta pentru servire. Pune fileurile de vită și sosul rămas într-o pungă ermetică; sosul trebuie să acopere fileurile. Închide bine punga și lasă să se marineze la frigider între 15 minute și 2 ore.
  2. Scoate bucățile de carne din marinadă. Așază fileurile pe grătarul încins, deasupra cărbunilor care ard ușor. Lasă-le să se gătească descoperite timp de 12-15 minute (dacă le gătești pe grătarul cu gaz, preîncălzește-l la foc mediu și ține-le timp de 10-13 minute, acoperite). Pentru a obține o friptură medium-rare, temperatura ideală este de 63°C, iar pentru medium este 70°C. Nu uita să le întorci din când în când pentru a te asigura că sunt gătite uniform.
  3. Servește carnea cu sosul chimichurri preparat.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!