Rețetă Fileuri marinate de vită în sos chimichurri

U.S. Beef

Savurează aceste fileuri marinate de vită cu sosul de chimichurri de care te vei îndrăgosti!

Rețetă propusă de U.S. Beef.

Mod de preparare Fileuri marinate de vită în sos chimichurri

  1. Pregătește sosul chimichurri. Pune usturoiul într-un robot de bucătărie, acoperă și mixează până obții o pastă omogenă. Adaugă restul ingredientelor pentru sos și mixează. Pune compoziția într-un recipient si lasă la frigider aproximativ un sfert de cană din aceasta pentru servire. Pune fileurile de vită și sosul rămas într-o pungă ermetică; sosul trebuie să acopere fileurile. Închide bine punga și lasă să se marineze la frigider între 15 minute și 2 ore.
  2. Scoate bucățile de carne din marinadă. Așază fileurile pe grătarul încins, deasupra cărbunilor care ard ușor. Lasă-le să se gătească descoperite timp de 12-15 minute (dacă le gătești pe grătarul cu gaz, preîncălzește-l la foc mediu și ține-le timp de 10-13 minute, acoperite). Pentru a obține o friptură medium-rare, temperatura ideală este de 63°C, iar pentru medium este 70°C. Nu uita să le întorci din când în când pentru a te asigura că sunt gătite uniform.
  3. Servește carnea cu sosul chimichurri preparat.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Un sos intens cere un vin pe măsură, iar pentru că avem de-a face cu vită este momentul să alegem un roșu intens, pe bază de Cabernet Sauvignon.

  • Francis Ford Coppola Coppola Diamond Collection Claret

    Un mix de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot care completează preparatul cu arome intense de afine, alune prăjite, coacăze. Gustul său echilibrat, cu nuanțe subtile de vanilie, piper și ienibahar se potrivește minunat cu steak-ul de vită și sosul chimichurri. Profunzimea vinului îmbogățește fiecare mușcătură și amplifică experiența.

  • Duckhorn Three Palms - Merlot

    Un blend fericit de Merlot și Malbec, cu un strop de baric. Vinul se recomandă prin aromele sale bogate de fructe roșii și vanilie, care creează o simfonie cu steak-ul de vită. Notelor rafinate de ciocolată și mure li se alătură perfect sosul chimichurri, iar taninurile catifelate completează armonios și evidențiază savoarea intensă a preparatului cu fiecare înghițitură.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!