![](https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2022/02/fajitas-de-pui-56x37.jpg?678bc375b0857 56w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2022/02/fajitas-de-pui-72x48.jpg?678bc375b085c 72w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2022/02/fajitas-de-pui-240x159.jpg?678bc375b0860 240w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2022/02/fajitas-de-pui-580x385.jpg?678bc375b0864 580w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2022/02/fajitas-de-pui.jpg?678bc375b0867 1160w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2022/02/fajitas-de-pui.jpg?678bc375b086b 1560w, https://delicious-usa.ro/wp-content/uploads/2022/02/fajitas-de-pui.jpg?678bc375b086e 2600w)
Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.
Aromele de sezon devin mai intense atunci când prepari această rețetă delicioasă. Siropul de arțar și cimbrul vor acompania perfect atât carnea de vită, cât și dovleacul ghindă.
Rețetă dezvoltată și propusă de Beef. It’s What’s for Dinner.
Spală-te pe mâini cu apă și săpun înainte de a găti și de fiecare dată după ce atingi carnea crudă.
Separă carnea crudă de alte alimente.
Spală bine toate tocătoarele, ustensilele și vasele după ce au fost atinse de carnea crudă.
Nu reutiliza marinadele folosite pentru alimente crude.
Spală toate produsele înainte de a le prepara.
Gătește carnea de vită până când temperatura ajunge la 60°C pentru friptura medium-rare, respectiv la 70°C pentru carnea de vită tocată.
Refrigerează rapid alimentele.
Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.
O mâncare cu atât de multă aromă din ingredientul principal, carnea de vită, merită un vin roșu puternic, expresiv, care să-i sublinieze savoarea. Un cabernet sauvignon sau un zinfandel din California sunt alegerile potrivite atunci când vorbim despre antricotul de vită.
Un vin care se prezintă prin aromele de căpșuni confiate, zmeură coaptă și piper alb. În gust este plin de arome concentrate – multe fructe negre, cum ar fi afinele și murele și un strop de lemn dulce, dar și puțin caramel care completează excelent gustul din siropul de arțar. Un vin rotund, puternic, dar cu taninuri fine. Un produs elegant, din vițe vechi.
Un asamblaj în care Cabernet Sauvignon-ul este dominant, dar mai are și Merlot, Cabernet Franc alături de Petit Verdot care îi dau un profil aromatic mai intens și variat. O aciditate mai ridicată, provenind dintr-un climat mai rece, ceea ce îl face perfect pentru carnea cu grăsime. Taninuri puternice și o mulțime de fructe roșii și negre (căpșuni, cireșe, zmeură), condimente dulci (scorțișoară, cuișoare), cacao și aromă de foi de tutun, provenind din învechirea la butoi de stejar.