Rețetă Pui cu șofran, stafide și taboulé

Stafidele sunt destul de subestimate, mai ales în mâncărurile sărate! Vrei să vezi cum se prepară un pui oriental fraged, umplut generos cu o compoziție de stafide și șofran, care îți îmbie simțurile cu un mix surprinzător dulce-picant. Pentru a te bucura de gust în cel mai desăvârșit mod, stropește puiul cu un sos apetisant de caramel cu stafide și servește-l alături de taboulé din bulgur.

Rețetă propusă de California Raisins și FoodBoom.

Mod de preparare Pui cu șofran, stafide și taboulé

  1. Pentru pui, curăță și taie mărunt usturoiul și ceapa. Taie prunele uscate în bucăți mici și toacă nucile grosier. Amestecă prunele, nucile, stafidele și șofranul într-un bol. Adaugă smântâna, amestecă totul și condimentează umplutura cu sare, piper, turmeric și Ras el Hanout. Spală pieptul de pui și tapotează-l cu un șervețel. Taie fiecare bucată de carne pe orizontală, formează un buzunar și umple-l cu amestecul de stafide și șofran.
  2. Sigilează fileurile din piept de pui cu scobitori, ace de ruladă sau sfoară de bucătărie și închide-le bine. Freacă partea exterioară a bucăților de pui cu sare și piper. Încinge uleiul într-o tigaie pe aragaz și prăjește carnea uniform pe fiecare parte, timp de 3-4 minute. Acoperă puiul cu folie de aluminiu și ține-l cald până la servire.
  3. Pentru sos, adu apa și zahărul la fierbere într-o cratiță. Adaugă stafidele și fierbe-le timp de 5 minute până când devin moi. Încorporează untul, oțetul de mere și sarea, apoi fierbe pentru încă 5 minute. Odată ce sosul de caramel a ajuns la consistența dorită, pune cratița deoparte și menține sosul cald până la folosire.
  4. Pentru taboulé, adu apa cu supa la fierbere într-o cratiță. Toarnă supa fierbinte de legume peste bulgur și lasă-l să se expandeze conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Condimentează cu sare.
  5. Între timp, spală pătrunjelul, scutură-l de apă și toacă-l mărunt. Curăță șalota și usturoiul și taie-le în bucăți mici. Taie și caisele uscate în bucăți mici. Amestecă bulgurul cu pătrunjel, șalotă, usturoi, caise și felii de migdale. Umple fileurile din piept de pui cu taboulé și sos de caramel și bucură-te de rețetă!

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!