Rețetă Plăcinta texană cu nuci pecan

Această plăcintă yummy cu nuci pecan, originară din Texas, se combină perfect cu câteva cupe răcoritoare de înghețată. Rețetă perfectă pentru 8 persoane.

Mod de preparare Plăcinta texană cu nuci pecan

  1. Preîncălzește cuptorul la 230°C. Întinde crusta de plăcintă în tava de 22 cm tapetată cu hârtie de copt și las-o deoparte.
  2. Într-o cratiță mică, combină zahărul și siropul de porumb. Încălzește și amestecă până când compoziția devine densă și temperatura acesteia e de 110°C pe termometrul de dulciuri. Se ia de pe foc și se lasă deoparte.
  3. În bolul mixerului electric adaugă ouăle și bate la viteză medie, până când compoziția capătă culoarea lămâii. Redu viteza lent, apoi stoarce încet siropul fierbinte pe suprafața bolului. Nu turna siropul direct în ouă, altfel acestea se vor închega. După ce sunt bine amestecate, adaugă untul și vanilia. Scoate bolul din mixer și amestecă nucile pecan.
  4. Toarnă compoziția în crusta de plăcintă pregătită. Pune plăcinta la cuptor, coace timp de 10 minute, apoi redu temperatura la 150°C și coace timp de 35 de minute.
  5. Scoate plăcinta din cuptor și las-o să se răcească complet înainte de a o servi.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!