Rețetă Chec cu migdale prăjite, portocale și ulei de măsline

Atunci când vrei să-i impresionezi pe cei dragi, nu e nimic mai potrivit decât o prăjitură făcută în casă! Acest chec este ușor de gătit și îmbină toate cele trei arome favorite ale Californiei: portocale Navel, ulei de măsline și migdale. Alătură un vin Californian Muscat sau Late Harvest, fie alt soi potrivit pentru desert.

Mod de preparare Chec cu migdale prăjite, portocale și ulei de măsline

  1. Folosește o formă rotundă de 23 cm. Unge fundul și părțile laterale ale tăvii cu ajutorul unui ulei vegetal de tip spray. Tapetează cu hârtie de copt. Pudrează părțile laterale cu făină și scutură excesul.
  2. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Pe o foaie de copt pune migdalele crude și coace până când acestea devin rumene și au miros plăcut, aproximativ 12-15 minute. Lasă să se răcească complet.
  3. Într-un robot de bucătărie, mărunțește migdalele coapte cu 1 lingură de făină cernută până obții o compoziție fină. Amestecă într-un vas migdalele mărunțite, făina rămasă, praful de copt și sarea.
  4. Într-un bol mare mixează ouăle până se omogenizează bine. Adaugă zahărul treptat și amestecă intens până când zahărul se dizolvă complet. Adaugă iaurtul, uleiul de măsline, coaja de portocală și extractul de vanilie și migdale, apoi amestecă. Atunci când compoziția e bine omogenizată, adaugă ingredientele uscate. Mixează doar până se omogenizează, nu în exces.
  5. Toarnă compoziția în tava pregătită. Presară deasupra migdalele feliate. Coace până când checul devine ferm deasupra și începe să se desprindă de pe marginea tăvii. Coace aproximativ 35-40 de minute. Lasă checul să se răcească în tava scoasă din cuptor timp de 10 minute, apoi răstoarnă pe un alt suport și îndepărtează hârtia de copt. Întoarce checul din nou pentru a se răci complet. Ornează cu felii de portocală (opțional).

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!