Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.
Rețetă Marmeladă de cartofi
Aceasta nu este o rețetă tipică de marmeladă, dar suntem siguri că va adăuga o aromă specială unui brunch relaxant de weekend. Marmelada poate fi întinsă pe pâine, folosită ca topping pentru înghețată și sorbet de iaurt sau integrată în compoziția unui desert.
Mod de preparare Marmeladă de cartofi
- Amestecă 1l apă caldă cu hidroxidul de calciu.
- Coarnă conținutul peste cartoful dulce și acoperă-l cu hârtie de copt, apoi lasă deoparte timp de 12 ore.
- După cele 12 ore, cartofii vor fi strecurați și întinși pe foi, pentru a se usca la aer timp de alte 12 ore.
- Amestecă zahărul cu restul de apă rămasă (1l) și pune la fiert.
- Odată ce zahărul s-a topit, adaugă cartofii dulci și lasă conținutul pe aragaz la foc mic.
- Gătește la foc mic timp de 90 de minute.
- După ce trec cele 90 de minute, adaugă semințele de lentisc și amestecă până se dizolvă.
- Lasă conținutul să se răcească la frigider.
Chef-ul bucătar Gal Ben Moshe vine cu o propunere inedită de a servi marmelada: tort cu ulei de măsline și budincă de griș
- Preîncălzește cuptorul la 160°C.
- Într-un mixer cu accesoriu pentru batere, se bat ouăle și zahărul până când amestecul va deveni pufos și lucios.
- Amestecă ingredientele uscate: migdalele, făina și praful de copt.
- Adaugă jumătate din mixul de ingrediente uscate în amestecul de ouă cu zahăr și continuă să mixezi până la omogenizare.
- Adaugă iaurtul și continuă să amesteci până la omogenizare.
- Adaugă restul ingredientelor uscate până la omogenizare.
- Toarnă și uleiul de măsline pentru a se emulsiona încet.
- Toarnă amestecul într-o tavă bine unsă și coace-l timp de 25 de minute.
- Fierbe laptele și smântâna, iar în timpul procesului de fierbere redu focul, adaugă grișul, zahărul și untul și amestecă până când compoziția se îngroașă ușor. Adaugă apa de floare de portocal, amestecă și toarnă conținutul peste tortul cu ulei de măsline.
- Taie tortul cu ulei de măsline peste care se adaugă budinca de griș și servește cu frișcă și marmeladă de cartofi.