Rețetă Înghețată de cartof dulce cu migdale caramelizate

Această înghețată vegană încântătoare este făcută din cartofi dulci din Carolina de Nord, lapte de migdale, puțină scorțișoară, sare, sirop de agave și migdale caramelizate. Acest desert răcoros are un gust aromat, fin, cu note dulci. Cine ar fi crezut că această legumă sănătoasă, cu nivel scăzut de grăsimi, poate ajunge să fie un ingredient atât de bun pentru o înghețată cremoasă?

Mod de preparare Înghețată de cartof dulce cu migdale caramelizate

  1. Decojește, spală și taie cartofii dulci în bucăți. Fierbe-i pentru aproximativ 20 de minute. Scurge cartofii și fă un piure fin adăugând laptele de migdale, 150ml de sirop de agave și scorțișoară. Lasă compoziția să se răcească și, după ce o porționezi, o poți pune în congelator.
  2. Între timp, toacă migdalele în bucăți mari și caramelizează-le cu 3 linguri de sirop de agave într-o tigaie mică, până capătă o culoare aurie. Întinde compoziția pe o foaie de copt și las-o să se răcească.
  3. Spală și usucă menta. Formează cupe de înghețată și așază-le într-un bol. Sfărâmă amestecul de migdale creat în pasul anterior. Asezonează înghețata cu compoziția de migdale și mentă.

Caută cartofii dulci, nucile și mixurile de fructe uscate de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe