Rețetă Turtă cu sfeclă și orez
Orezul de sushi și sfecla roșie sunt combinația perfectă pentru o turtă gustoasă, nutritivă și lipsită de gluten.
Mod de preparare Turtă cu sfeclă și orez
- Îndepărtează frunzele și tulpinile legăturilor de sfeclă.
- Înmoaie sfecla într-un vas cu apă rece ca aceasta să se păstreze proaspătă.
- Preîncălzește cuptorul la 200° C.
Pentru lipie
- Pune fiecare bucată de sfeclă în folie de aluminiu și gătește la cuptor timp de 1 oră. Lasă să se răcească suficient, astfel încât să o poți decoji. Folosește mănuși pentru a-i scoate coaja.
- Adaugă sfecla într-un robot de bucătărie și mărunțește totul până obții o pastă omogenă. Adaugă orezul și blendează. Pune compoziția într-un bol și amestecă împreună cu ouă, făină de in, ulei, zeama de lămâie, sare și piper.
- Repartizează amestecul în 2 foi de copt, fiecare turtă trebuie să aibă o formă ovală de 5 mm. Coace timp de 30-40 de minute până când acestea devin ușor rumene (pot fi lăsate să se răcească, iar ulterior pot fi depozitate și congelate pentru utilizare ulterioară).
Toppinguri
- Întinde pe fiecare lipie 125g de humus, presară uniform brânză cheddar, măsline și roșii. Pune lipiile înapoi în tava tapetată doar cu hârtie de copt pentru a deveni crocante. Coace la cuptor timp de 15-20 de minute, până când brânza se topește, iar marginile lipiilor au un aspect rumen și crocant.
- Intre timp, usucă și feliază subțire frunzele de sfeclă roșie. Amestecă cu ulei, zeamă de lămâie, sare și piper.
- Decorează lipiile cu aceste frunze de sfeclă roșie înainte să le servești.
Asociere cu vinuri americane
O rețetă vegană delicioasă care poate ține loc de pizza se potrivește cu un vin alb fresh, cu aciditate bună, ce scoate în evidență toppingurile. Putem alege un Chardonnay dacă dorim un vin mai corpolent și mai complex sau un Sauvignon Blanc dacă ne satisface o abordare pe linia medie de corp-aciditate.
-
Murphy-Goode Savignon Blanc Fume
Un vin care se remarcă prin arome grozave de citrice, caise, mere și ceva miere alături de o nuanță foarte subtilă de fum. Cu cât petrece mai mult timp în pahar capătă nuanțe de fructe exotice și arome ierboase. Va sublinia frumos atât măslinele, cât și brânza din turte.
-
Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay
Un vin complex, auriu, seducător care te tentează cu arome de pere coapte, mere zemoase și fructe tropicale. Combinația dintre textura cremoasă și aciditatea vioaie îl face potrivit pentru turtele vegane pline de savoare.