Rețetă Crochete de vită SUA
O combinație minunată între bucătăria spaniolă și cea coreeană, ce poartă amprenta unei arome delicioase de carne de vită, cu maioneză preparată cu oțet din flori de ceapă, sos de soia, chili afumat cu jalapeño și marmeladă din bere artizanală SUA. Bucătarul spaniol José Miranda Morillo, care are o slăbiciune pentru rețetele de crochete, și partenerul său de business Bini – originar din Coreea – au realizat această rețetă unică. Practic, preparatul îmbină tot ce e mai bun din ambele gastronomii!
Mod de preparare Crochete de vită SUA
Amestec din carne de vită
- Taie brisket-ul de vită în bucăți mici și lasă la rumenit în cuptor, la 180°C, timp de 8 minute.
- Gătește într-o oală sub presiune legumele și mirodeniile, timp de 25 de minute.
- Răcește și scoate carnea de pe os, apoi tai-o în bucăți mici.
Preparare (cu o zi înainte de servire)
- Încălzește șalota și untul într-o cratiță, până când ceapa devine transparentă și moale.
- Adaugă făina cernută și amestecă.
- Fierbe laptele cu condimente (prepari un sos bechamel) și toarnă peste amestecul de unt și ceapă.
- Adaugă carnea de vită tăiată cubulețe și gătește încă 10 minute.
- Transferă amestecul, adaugă cuburile de sparanghel blanșate și amestecă.
- Lasă la frigider timp de cel puțin 8 ore.
În ziua servirii
- Modelează amestecul rece în crochete de aproximativ 60g fiecare.
- Dă fiecare crochetă prin făină, ou și pesmet panko.
- Prăjește foarte puțin la temperatură ridicată, până când acestea devin crocante la exterior și fragede în interior.
Maioneză
- Combină gălbenușul de ou, oțetul, muștarul, sarea de mare și uleiul de măsline.
- Adaugă iaurtul natural și florile de ceapă, după gust.
- Pune compoziția într-un recipient și las-o la frigider până se leagă.
Gem din bere artizanală
- Încinge uleiul de măsline, ceapa și usturoiul într-o cratiță, până când ceapa devine transparentă și moale.
- Adaugă berea, siropul de arțar, oțetul balsamic și scade la fiert până obții consistența dorită, aproximativ 10 minute.
- Adaugă ardeiul iute jalapeño și amestecă.
- Lasă la frigider.
Asociere cu vinuri americane
Un preparat complex, aromat, fusion între două bucătării extrem de expresive, are nevoie de un vin pe măsură, care să îl pună în evidență fără să-l domine. Având în vedere multitudinea de arome, avem de unde alege o asociere: Zinfandel, Cabernet Sauvignon sau Syrah și orice cupaj între ele.
-
The Federalist Cabernet Bourbon Barrel Aged 2017
Un vin la fel de complex ca preparatul, care aduce arome de bourbon american într-o inversare de roluri între vin și spirtoase la folosirea butoaielor. Are arome intense de fructe roșii suculente, vanilie afumată, condimente (piper, cuișoare), toate fiind potrivite pentru a completa crochetele.
-
Dueling Pistols, Dry Creek Valley, 2016
Un cupaj intimidant de 50-50 Zinfandel și Syrah, care se dezvoltă delicios cu arome de ciocolată neagră și cireșe, mure și ceva note afumate. Corp puternic, final lung și taninuri prezente, dar mătăsoase. Va sublinia perfect aromele îmbibate în carne.