Rețetă Salată cu vinete și roșii la grătar, asezonată cu vinegretă de pătrunjel și parmezan

Pătrunjelul oferă o notă proaspătă legumelor la grătar din această salată preparată în stil mediteranean. Merge perfect alături de un Merlot sau un Chardonnay de California.

Rețetă propusă de California Wine.

Mod de preparare Salată cu vinete și roșii la grătar, asezonată cu vinegretă de pătrunjel și parmezan

  1. Preîncălzește grătarul la temperatură medie-mare.
  2. Unge ambele părți ale feliilor de vânătă cu 60ml ulei de măsline, apoi asezonează pe ambele părți cu sare și piper.
  3. Pune feliile pe grătar timp de 6 minute pe fiecare parte. Lasă-le să se răcească complet, după taie-le în bucăți de 2,5cm și pune-le într-un castron mare.
  4. Pentru a prepara vinegreta, amestecă oțetul, parmezanul, pătrunjelul, șalota, sarea și piperul într-un castron mediu. Adaugă treptat celelalte 3 linguri (45ml) de ulei de măsline și amestecă constant.
  5. Adaugă roșiile, mozzarella și mugurii de pin peste vânătă. Adaugă 3 linguri (45ml) din dressing și amestecă pentru a combina ingredientele.
  6. Împarte salata în 4 farfurii. Garnisește cu pătrunjel și servește restul de vinegretă separat.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!