Rețetă Tocană de vită SUA în stil Kentucky

Mod de preparare Tocană de vită SUA în stil Kentucky

 1. Călește ceapa tocată în ulei. Adaugă puțină sare și lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până când ceapa aproape se topește.
 2. Taie carnea în cubulețe mari.
 3. Rumenește carnea într-o tigaie separată și toarnă peste ceapa călită. Amestecă.
 4. Taie țelina în cubulețe mici și adaugă-le în tigaie.
 5. Pune condimentele într-un săculeț special pentru mirodenii și adaugă-l în oală, apoi toarnă vin roșu. Fierbe totul la foc mic timp de câteva ore, până când carnea devine fragedă.
 6. Cu puțin timp înainte ca tocănița să fie gata, adaugă un strop mare de bourbon și condimentează după gust.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

O tocană de vită plină de arome și condimente se potrivește perfect alături de un vin roșu sec, intens, care are la rândul lui note condimentate, cum ar fi un Syrah sau un Zinfandel.

 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Syrah

  Un vin dominant de note de fructe negre (mure, afine), dar și numeroase condimente (piper, cuișoare, vanilie, mentă, lemn dulce, ienibahar). Timpul petrecut în butoaie de stejar i-a adus și o notă intensă de vanilie și fum, ceea ce îl recomandă alături de acest preparat.

 • Murphy-Goode Zinfandel Liar's Dice

  Zinfandelul este un roșu îndrăzneț, fructat, care este iubit pentru notele de condimente exotice și senzația de afumat. Exemplarul de față aduce în plus o aromă de cola și lemn dulce, care se prelungesc într-un postgust savuros.

Distribuie pe