Rețetă Pui fript Forestière

Oregon Wine

Această rețetă clasică de pui fript are origini franceze și aparține bucătarului Aaron Barnett de la St. Jack, Portland. Sfat: savurează preparatul lângă un Pinot Noir de Oregon, nu vei regreta!

Rețetă propusă de Oregon Wine.

Mod de preparare Pui fript Forestière

  1. Umple puiul cu lămâie, cimbru și usturoi și leagă-i picioarele cu ață. Asezonează cu sare și piper, apoi unge puiul cu unt și pune-l într-o tigaie cu fund gros.
  2. Transferă tigaia în cuptorul preîncălzit la 260°C și lasă să se rumenească timp de 20 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Redu temperatura la 175°C și continuă să gătești până când puiul atinge temperatura internă de 70°C (aproximativ 1 oră). Unge puiul cu sosul format pe tot parcursul procesului de gătire. Scoate puiul din cuptor și lasă-l deoparte timp de 15 minute pentru a permite colectarea sosurilor.
  3. Scoate puiul și excesul de grăsime din tigaie. Adaugă șalota, usturoiul și ciupercile, apoi călește compoziția la foc mediu până când ciupercile sunt gătite și șalotele devin translucide. După aproximativ 5-7 minute deglasează cu vin de Madeira și supă de pui, astfel se va reduce 2/3 din cantitate. Adaugă smântână, nucșoară, piper cayenne și asezonează cu sare și piper după gust. Decorează cu pătrunjel și lămâie.
  4. Taie puiul în bucăți și pune-l pe un platou cald, apoi toarnă sosul deasupra acestuia.

Asociere cu vinuri americane

Bucătăria franceză își face simțită prezența șii peste ocean, unde este primită cu brațele deschise și asociată cu vinuri locale. Acest pui de Bretagne se va simți excelent și în compania unui Pinot Noir american.

  • Sanford Pinot Noir 2015, Sta. Rita Hills Appellation

    Un vin aflat în top 25 vinuri californiene. Acest Pinot Noir aduce arome complexe de fructe roșii și miros de natură, pădure. Gustul fin, cu nuanțe de cireșe și vanilie, se împletește perfect cu puiul la cuptor. Taninurile blânde și aciditatea echilibrată completează armonios experiența, ceea ce îl face partenerul ideal pentru această combinație savuroasă.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!