Rețetă Humus cu stafide, nuci și pâine laffa

Dă un upgrade rețetei clasice de humus și adaugă o pastă dulce de stafide și nuci prăjite. Această variantă delicioasă de humus merită cu siguranță încercată! Servește-l cu falafel, pită sau, în acest caz, pâine laffa caldă.

Rețetă propusă de California Raisins și FoodBoom.

Food styling: Maik.

Mod de preparare Humus cu stafide, nuci și pâine laffa

  1. Pentru pasta de stafide, pune 150g de stafide de California la înmuiat în sucul de mere timp de 8 ore sau peste noapte. A doua zi, transferă stafidele într-un vas înalt, pasează-le cu un blender de mână și condimentează cu sare.
  2. Pentru pâinea Laffa, amestecă apa, zahărul și drojdia într-un bol. Într-un alt bol, adaugă făina, uleiul de măsline și sarea, apoi integrează amestecul cu drojdie și frământă cu mâinile până obții un aluat moale. Acoperă aluatul cu un prosop umed și lasă-l la dospit într-un loc cald, timp de aproximativ 1 oră.
  3. Între timp, prăjește nucile într-o tigaie (fără ulei) și toacă-le grosier. Scurge năutul, clătește-l cu apă rece și scurge-l bine. Curăță usturoiul și toacă-l mărunt. Spală lămâia cu apă fierbinte, șterge-o, rade coaja și stoarce sucul.
  4. Pasează fin năutul, usturoiul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, tahini și uleiul de măsline cu un blender de mână. La final, asezonează cu sare, piper și Baharat și încorporează stafidele rămase. Spală pătrunjelul, scutură-l pentru a-l usca și rupe frunzele.
  5. Pentru pâinea Laffa, împarte aluatul în 6 bucăți și formează bile. Pe o suprafață de lucru pudrată cu făină, întinde fiecare porție de aluat foarte subțire (aproximativ 0,5cm). Coace-le într-o tigaie preîncălzită pe ambele părți până devin aurii.
  6. Aranjează humusul cu stafide și nuci într-un bol, amestecă-l cu pasta de stafide și decorează cu frunze de pătrunjel. Presară deasupra nucile tocate și servește cu pâine laffa. Poftă bună!

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!