Rețetă Tartine cu castravete, brânză Brie și grepfrut Florida

Stropite cu miere, aceste tartine dulci și savuroase combină o varietate de arome datorită amestecului de grepfrut Florida, castraveți revigoranți, brânză Brie cremoasă, rucola piperată, nuci pecan americane untoase și stafide naturale dulci de California.

Mod de preparare Tartine cu castravete, brânză Brie și grepfrut Florida

  1. Pune o felie de castravete, o lingură de rucola, o felie de brânză Brie și o bucată mică de grepfrut Florida. Fixează bine cu ajutorul unei scobitori.
  2. Adaugă o picătură de miere deasupra fiecărei tartine. Va servi drept „lipici” pentru stafide și cele două bucăți de nuci pecan.
  3. Pune tartinele cu castraveți pe o farfurie mare și servește imediat. Poftă bună!

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat de vară, răcoritor, care se potrivește perfect cu un vin alb care să sublinieze plăcut gustul brânzei și să contrasteze cu feliile de grepfrut.

  • Cycles Gladiator Chardonnay

    Un chardonnay care se remarcă prin notele untoase, perfecte alături de textura de brie. Aromele citrice vor completa fericit gustul grepfrutului, iar aciditatea ridicată a vinului va contrabalansa frumos senzația de grăsime din brânză, aducând prospețime.

  • Forge Cellars Dry Riesling Classique

    Un Riesling din statul New York, dintr-un climat mai rece, care îi scoate în evidență mineralitatea și îl face proaspăt și răcoritor. Se remarcă prin aromele de mere, pere, dar și miere, perfect alături de micile tartine legate de acest ingredient. Aromele specifice Riesling-ului, adică cele de kerosen, nu lipsesc, fiind o combinație inedită cu brânza Brie.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!