Rețetă Cartofi Russet cu Brânză

Acest fel de mâncare e nelipsit de pe fiecare masă! Cartofii clasici cu brânză sunt un adevărat deliciu, dar rețeta bucătarului Oscar Herrera oferă o nouă reinterpretare, cu o textură mult mai cremoasă.

Mod de preparare Cartofi Russet cu Brânză

 1. Curăță cartofii Russet și taie-i în cubulețe mici, apoi pune-i în apă rece cu sare. Cubulețele trebuie să fie moi, dar ferme. Strecoară apa în exces și pune-i deoparte. Gătește cartofii timp de 25 de minute.
 2. Taie ardeii, roșiile și ceapa în bucăți. Lasă deoparte.
 3. Încălzește într-o oală untul, apoi prăjește usturoiul, ceapa și roșiile. Acoperă pentru 4 minute.
 4. Scoate capacul și adaugă bucățile de ardei jalapeño, amestecă și gătește timp de 15 minute. Adaugă zerul când ardeii iuți sunt moi.
 5. Pune întregul amestec în blender și mixează. Lasă deoparte.
 6. Pune într-o oală la foc mediu sosul peste cartofii fierți, amestecă și încorporează bine.
 7. Adaugă cubulețele de brânză Cheddar și așteaptă să se topească. Savurează cât timp este fierbinte.

Asociere cu vinuri americane

Niște cartofi atât de cremoși și delicioși merită un vin cu o textură similară și cu arome intense de unt. Un chardonnay care a petrecut ceva timp în butoaie de stejar este alegerea perfectă, mai rămâne doar decizia între o sticlă prietenoasă cu bugetul sau una de lux.

 • Riverstone Chardonnay - 2019 - Aroyo Seco, Monterey

  Un vin alb cu arome de fructe tropicale, piersică albă, condimente de patiserie, note florale și miere. Notele de unt și patiserie fină îl recomandă ca un companion perfect pentru cartofii cremoși, punând frumos în evidență gustul de ceddar.

 • Copain Touse Ensemble Chardonnay

  Arome intense de unt, lemn și vanilie, completate elegant de note minerale și fructate (măr verde, pere, piersici). Un vin puternic, expresiv, cu contraste interesante între notele florale și postgustul de migdale. Perfect alături de cartofii alintați cu brânză.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!