Rețetă Salată cu varză Bruxelles și nuci pecan

O salată proaspătă, ușor crocantă și plină de culoare, perfectă pentru orice ocazie! Varza de Bruxelles tocată fin se îmbină perfect cu dulceața merelor, semințele suculente de rodie și nucile pecan. Pentru un plus de savoare, adaugă un dressing simplu cu muștar care intensifică aromele și oferă un echilibru delicios între dulce și acrișor. Ideală pentru mesele festive, dar atât de delicioasă încât merită savurată tot anul!

Rețetă propusă de American Pecans.

Rețetă pentru 8 porții.

Mod de preparare Salată cu varză Bruxelles și nuci pecan

  1. Într-un borcan mason cu capac, amestecă uleiul de măsline, oțetul din vin alb, pudra de usturoi, piperul, sarea și muștarul. Agită bine până se îmbină toate ingredientele, apoi lasă deoparte.
  2. Într-un bol mare, amestecă varza de Bruxelles, jumătățile de nuci pecan, feliile de măr și semințele de rodie. Stropește dressingul pe deasupra.
  3. Amestecă din nou pentru a îmbina toate ingredientele. Poftă bună!

Notă:

1. Pentru a rade varza de Bruxelles, clătește și tăie mai întâi capătul rădăcinii. Utilizează un robot de bucătărie cu un disc de feliere pentru a putea rade rapid toată varza. Dacă vrei, poți să o feliezi subțire și cu ajutorul unui cuțit special, cel denumit „cuțitul bucătarului”.

2. Unele magazine comercializează varza de Bruxelles proaspătă, pre-tăiată. Poate fi folosită și sub această formă în rețetă.

3. Dacă folosești semințe de rodie congelate, lasă-le la dezghețat la temperatura camerei timp de aproximativ 30 de minute înainte de a le adăuga în salată.

4. Această salată și dressingul pot fi preparate din timp. Poți asezona dressingul și restul ingredientelor chiar înainte de savurare.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!