Rețetă Chili con carne de vită SUA

Acest chili tradițional nu putea fi mai ușor de preparat! Doar rumenești carnea tocată, adaugi ingredientele pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie și lași totul la foc timp de 20 de minute. Rezultatul? Un chili cu gust delicios, ce va surprinde plăcut orice invitat!

Mod de preparare Chili con carne de vită SUA

  1. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Adaugă carnea tocată și lasă la gătit timp de 8-10 minute, amestecând ocazional. În cazul în care e nevoie, scurge grăsimea rămasă.Sfatul bucătarului: Timpul de gătire este estimat pentru carnea proaspăt tocată sau decongelată. Carnea tocată trebuie gătită până la temperatura internă de 70°C. Culoarea nu este un indicator bun pentru a-ți da seama dacă este gata.
  2. Adaugă fasolea, supa, roșiile, ardeii și pudra de chili. După ce conținutul atinge punctul de fierbere, lasă la foc mic încă 20 de minute, amestecând ocazional.
  3. Adaugă topping-uri, după gust.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Chili de vită este un fel de mâncare în care aromele puternice se împletesc și cer un vin pe măsură: impunător, cu gust de fructe coapte sau chiar ușor gemoase, cu taninuri catifelate. Vinurile roșii de California sunt o opțiune excelentă, începând cu Zinfandel.

  • Murphy - Goode Zinfandel Liar Dice

    Culoare rubinie profundă cu aromă ușoară de fructe de pădure. Gust de fructe roșii cu taninuri medii și corp mediu spre plin care pune în valoare gustul de brânză cheddar. Aciditate ușoară până la medie care nu intră în competiție gustativă cu gustul iute din jalapeño. Bogat și expresiv.

  • Vin Kendall - Jackson Vintner's Reserve Syrah

    Gust mediu susținut și echilibru plăcut de arome de fructe dintre care se remarcă murele. O asociere excelentă cu chili și prin gustul persistent de condimente, specific syrah-ului. Taninuri elegante, potrivite pentru carne roșie, care vor face ca mâncarea să pară mai suculentă.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!