Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Rețetă Pui Piri Piri cu salată Panzanella și prune de California
Această friptură de pui la grătar marinată în sos Piri Piri iute promite o explozie de arome. Servită cu o salată Panzanella în care ingredientele vedetă sunt prunele de California, această combinație oferă o aromă proaspătă și o textură bogată. Cu siguranță îți va satisface papilele gustative!
Rețetă propusă de California Prunes.
Mod de preparare Pui Piri Piri cu salată Panzanella și prune de California
Prepararea condimentului Piri Piri
- Pune ardeii iuți, usturoiul, sarea, oregano, paprika, uleiul de măsline și oțetul într-o cratiță, apoi lasă la fiert timp de 2-3 minute.
- Lasă amestecul să se răcească, apoi blenduiește-l până când obții o pastă fină.
- Păstrează compoziția într-un recipient cu capac, apoi pune-l în frigider.
Prepararea și marinarea pieptului de pui
- Taie pieptul de pui pe orizontală, în două bucăți, pentru a obține o grosime uniformă, astfel încât să se gătească bine pe grătar.
- Pune bucățile de pui într-un recipient mare și adaugă jumătate din sosul preparat. Acoperă și lasă la marinat pentru 1-2 ore sau peste noapte, în frigider. Înainte de a găti puiul este bine să pregătești salata.
Salata Panzanella
- Taie pâinea ciabatta în cuburi și așează-le pe o tavă de copt, apoi coace-le în cuptorul preîncălzit la 160°C timp de 15 minute, până devin crocante.
- Între timp, pune usturoiul feliat, oțetul și prunele de California într-un bol mare de salată. Toarnă uleiul de măsline și amestecă bine.
- Taie roșiile cherry pe jumătate și adaugă-le în bol împreună cu ceapa roșie, apoi toacă grosier ardeiul gras scurs și adaugă-l și pe acesta în bol. Presară pătrunjelul tocat, caperele și măslinele.
- La final, adaugă crutoanele crocante de ciabatta și amestecă bine, asigurându-te că pâinea se îmbibă uniform cu dressing-ul și sucurile din salată. Acoperă și lasă salata deoparte în timp ce gătești puiul.
Detalii finale
- Când grătarul este pregătit pentru gătit, scoate bucățile de pui din marinadă și așează-le cu grijă.
- Gătește puiul timp de 7 minute pe fiecare parte sau până când partea din centru este gătită complet. Întotdeauna folosește un termometru digital pentru a te asigura că temperatura internă a cărnii depășește 75°C.
- Când puiul este gătit, scoate-l de pe grătar și servește-l alături de salata Panzanella cu prune de California.