Rețetă Sorbet de vișine și mentă
Sorbetul de vișine și mentă este cel mai gustos atunci când în compoziție sunt folosite vișine Montmorency congelate. Notele de sirop de arțar, puțin suc de lămâie răcoritor, frunzele de mentă și laptele cremos de nucă de cocos sunt combinația perfectă.
Mod de preparare Sorbet de vișine și mentă
- Într-un blender de mare viteză pune vișinele, siropul de arțar, sucul de lămâie, menta, laptele de cocos, apa și sarea.
- Mixează totul la viteză mică, apoi mărește viteza gradual, până când compoziția este moale și densă și se obține o textură netedă (nu mixa prea mult compoziția deoarece sorbetul va începe să se topească de la căldura blenderului).
- Servește imediat sau toarnă sorbetul într-un recipient ermetic pentru congelare. Lasă-l la congelator până se întărește, aproximativ 2-3 ore.