Rețetă Prăjitură la pahar cu fructe de pădure
O prăjitură bogată în ciocolată, mure, zmeură și frișcă. Acest desert clasic reprezintă desertul ideal pentru mese în compania celor dragi.
Mod de preparare Prăjitură la pahar cu fructe de pădure
Mix pentru brioșe cu ciocolată
- Preîncălzește cuptorul la 180° C.
- Într-un bol sau într-un mixer vertical, adaugă ouăle, untul, vanilia și zahărul. Bate la viteză mare-medie până ce compoziția devine aerată și pufoasă, aproximativ 5-10 minute, în funcție de viteză și mixer.
- Într-un bol separat, combină ingredientele rămase și mixează până la omogenizare.
- Toarnă în compoziție amestecul de făină și cacao. Pliază conținutul cu ajutorul unei spatule, astfel păstrezi mai mult aer în compoziție pentru a obține o prăjitură pufoasă.
- Unge ușor cu ulei o tavă pentru 12 brioșe. Distribuie uniform aluatul în formele de brioșe și coace timp de 15-20 de minute sau până când centrul prăjiturii trece testul scobitorii.
- Scoate tava din cuptor și lasă să se răcească.
Compoziția de fructe de pădure
- Într-o cratiță medie pusă deja pe foc, adaugă apă și jumătate din cantitatea de mure și zmeură. Amestecă amidonul de porumb, sucul de lămâie și zahărul.
- Bate compoziția la foc mediu până începe să se îngroașe.
- Adaugă fructele de pădure rămase și adu la fierbere ușoară, timp de aproximativ 8 minute.
- Adaugă prăjitura într-un pahar sau într-un borcan mason.
- Decorează cu fructe de pădure.
- Adaugă frișcă și mentă deasupra.