Rețetă Pizzete de somon

Aceste mini-pizza se asociază perfect cu un pahar de vin american pentru brunch-ul servit într-o zi de duminică. Aluatul de pizza cumpărat poate face rețeta mai ușoară, dar acesta poate fi înlocuit cu aluatul de pizza preferat, făcut în casă.

Mod de preparare Pizzete de somon

  1. Dacă folosești aluat congelat, dezgheață-l conform instrucțiunilor. Secționează aluatul în 4 părți egale (aproximativ 125g fiecare). Formează bile și lasă-le să dospească pe un blat sau o tavă tapetate cu puțină făină, acoperite ușor cu un prosop, timp de aproximativ o oră până când aluatul ajunge la temperatura camerei.
  2. Așază o tavă pentru pizza pe grilajul din mijloc al cuptorului. Cu cel puțin 45 de minute înainte de coacere, preîncălzește cuptorul la 260°C. Cu aproximativ 10 minute înainte de coacere, pornește funcția „broiler” pentru a încălzi tava de sus.
  3. Încinge 1 ½ linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă ceapa, asezonează cu sare și călește timp de aproximativ 10 minute, până când ceapa devine moale, reducând temperatura dacă observi că ceapa se va arde. Lasă tigaia deoparte.
  4. Pune restul de ulei de măsline rămas într-un bol micuț.
  5. În alt bol mic, amestecă ricotta până ce devine cremoasă. Condimentează cu sare și piper după gust.
  6. Tapetează o foaie de copt fără margini cu griș.
  7. Lucrând cu două bucăți de aluat în același timp, întinde-le cu mâna sau folosind un sucitor, formând cercuri de 18cm (textura crustei va fi mai bună dacă întinzi coca de mână). Transferă rapid cele două blaturi pe foaia tapetată cu griș. Întinde pe fiecare aluat ¼ din ceapa călită, lăsând o margine de 12mm. Unge marginea cu uleiul rămas. Transferă ambele blaturi în tava de pizza. Coace timp de 8-10 minute până ce pizzetele devin crocante și ușor rumenite în partea inferioară.
  8. Transferă pizzetele pe un blat. Adaugă peste fiecare blat mici bucăți de ricotta, folosind ¼ din compoziția de ricotta pentru fiecare. Pune câte 30g de somon afumat, apoi ¼ din mărar și arpagic. Taie fiecare pizzetă în 4 și servește imediat. Când temperatura cuptorului atinge 260°C din nou, sau cea mai înaltă temperatură suportată, repetă aceeași procedură cu celelalte două blaturi.

Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!