Rețetă Toast cu ricotta și struguri copți în vin
Mod de preparare Toast cu ricotta și struguri copți în vin
- Preîncălzește cuptorul la 220°C și acoperă o tavă de copt cu o bucată mare de folie de aluminiu. Îndoaie ușor marginile, astfel încât să formezi o bordură.
- Pune strugurii pe folie și adaugă vinul, oțetul, uleiul de măsline și sarea de mare. Amestecă ușor pentru a acoperi strugurii cu amestecul. Lasă la copt timp de 30 de minute și amestecă la fiecare 10 minute.
- Scoate strugurii cu o spumieră și mai gătește sucul rămas încă 8-10 minute sau până când se îngroașă, dar ai grijă să nu se ardă. (Agită ocazional tava pentru a se găti uniform.)
- Lasă să se răcească puțin, apoi toarnă sucul peste strugurii copți. Unge fiecare felie de baghetă cu aproximativ 2 lingurițe de ricotta. Presară strugurii deasupra, alături de câteva lingurițe din sucul rămas. Rade coajă de lămâie pe deasupra.