Rețetă Ciuperci portobello cu fistic

Jeremy Jones

O alegere perfectă atât ca fel principal, cât și ca aperitiv. Această rețetă este recomandată de Jeremy Jones, snowboarder profesionist desemnat de National Geographic „Aventurierul anului”.

Mod de preparare Ciuperci portobello cu fistic

 1. Îndepărtează cozile ciupercilor și spală-le. Unge pe toate părțile cu ulei de măsline. Toacă mărunt câte un cățel de usturoi pentru fiecare ciupercă. Presară usturoiul în ciuperci.
 2. Umple ciupercile cu fisticul tocat.
 3. Toarnă ulei de măsline peste ciupercile umplute.
 4. Lasă la cuptor la 200°C timp de 10-15 minute.
 5. Servește ca fel principal sau feliază-le și servește-le ca aperitiv.

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat simplu care cere un vin cu aciditate bună. Deoarece ciupercile au un conținut ridicat de proteine se potrivește atât cu un vin alb, cât și cu unul roșu, mai puțin corpolent.

 • Mondavi Napa Valley Chardonnay

  Un chardonnay cremos, elegant de Napa Valley, care dezvăluie treptat note citrice încântătoare îmbinate cu prospețimea perei, lăsând în final o aromă amețitoare de cremă de zahăr ars. Este un pairing în care contrastele se atrag, vinul aduce arome suplimentare, iar potrivirea derivă din textură și echilibrul resimțit atunci când se combină aromele.

 • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir

  O asociere prin similitudine de gusturi se poate face întotdeauna între ciuperci și Pinot Noir, deoarece ambele au arome care amintesc de pământul umed dintr-o pădure. Acest vin de culoarea granatului prezintă arome de căpșune, cireșe și zmeură ce se îmbină cu note de cola și de condimente.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!