Rețetă Paste Primavera cu topping de parmezan și nuci pecan

Un preparat clasic de paste cu legume proaspete este asezonat cu dulceața naturală a nucilor pecan într-o rețetă de primăvară ce poate fi savurată indiferent de anotimp!

Rețetă propusă de American Pecans.

Mod de preparare Paste Primavera cu topping de parmezan și nuci pecan

  1. Preîncălzește cuptorul la 150°C. Pune roșiile cherry într-un bol mare și amestecă-le cu 2 lingurițe de ulei de măsline, un praf de sare și unul de piper (sau după gust). Coace la cuptor timp de 30 de minute în timp ce pregătești celelalte ingrediente.
  2. Pentru a pregăti toppingul, amestecă într-un bol mic parmezan ras, nuci pecan, pătrunjel și un cățel de usturoi tocat. Lasă deoparte.
  3. Adu la fierbere 4l de apă pentru pregătirea pastelor. Când apa începe să fiarbă, adaugă pastele și fierbe timp de 10-12 minute sau până când pastele devin al dente.
  4. În timp ce pastele fierb, scoate roșiile din cuptor și pune-le într-un vas mic. Crește temperatura cuptorului la 220°C.
  5. Pune legumele într-un vas mare, amestecă cu uleiul de măsline rămas și un praf de sare și piper (sau după gust). Așază-le pe aceeași foaie de copt pe care au fost roșiile și coace timp de 30 de minute, amestecând atunci când timpul de coacere ajunge la jumătate. Pune roșiile înapoi în tava de copt pentru ultimele 5 minute de gătire.
  6. Când pastele sunt fierte, strecoară-le și pune-le într-un bol mare. Amestecă legumele coapte cu roșiile. Toarnă amestecul într-un vas rezistent la cuptor, de 28 x 18 cm.
  7. Mută tava de copt pe al doilea grătar din partea de sus. Gătește cu funcția de broiler (activarea elementului superior de încălzire) pentru cuptor. Presară toppingul într-un strat uniform deasupra pastelor și legumelor și coace până când brânza se topește, iar nucile pecan sunt ușor rumenite, aproximativ 2 minute. Servește cu plăcere!

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare ușoară și simplu de preparat, care poate deveni cina preferată în zilele aglomerate, dar când vrei să te răsfeți cu ceva delicios. Pentru un plus de hedonism putem adăuga un vin alb american care să intensifice nota de prospețime printr-o bună aciditate și arome de citrice și fructe proaspete, din livadă. Prezența nucilor pecan ne permite să mergem spre un vin ușor baricat, cu arome de vanilie și chiar nuci. Întotdeauna când avem o mâncare cu paste, important este sosul.

  • The Federalist Chardonnay, Mendocino County

    Un Chardonnay emblematic pentru SUA, cu o aromă intensă, cremoasă, de nuci și unt, alături de aromele de fân, piersici, pepene galben, miere și ananas, totul încununat de un final puternic și lung. Va scoate în evidență gustul proaspăt al pastelor prin aciditatea sa vioaie.

  • Murphy-Goode Savignon Blanc Fume

    Predominant Sauvignon Blanc și doar un strop de Semillon pentru mai multă corpolență, acest vin baricat aduce în prim-plan arome de piersici, pepene galben, citrice și o notă ușoară de afumat, perfectă alături de nucile pecan. Un vin pentru o seară în familie, cu un excelent raport calitate-preț.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!