Rețetă Cartofi Hasselback

Rețeta de cartofi Hasselback este o combinație între cartofii copți în cuptor și cei gătiți în tigaie. Pe lângă faptul că au un aspect fancy, se prepară foarte simplu și sunt pe placul tuturor. Ai nevoie de doar 5 ingrediente: cartofi galbeni de origine SUA, unt, frunze de salvie, sare de mare și ulei.

Mod de preparare Cartofi Hasselback

 1. Preîncălzește cuptorul la 215°C.
 2. Crestează fiecare cartof galben.
 3. Asezonează cartofii cu ulei de avocado și sare de mare.
 4. Pentru prepararea sosului, încălzește pe aragaz 5 linguri de unt și amestecă-l până când începe să se rumenească. Adaugă frunzele de salvie.
 5. Cu ajutorul unei pensule de patiserie, unge fiecare cartof cu sos. Lasă deoparte sosul rămas.
 6. Coace cartofii timp de o oră (sau până când devin fragezi).
 7. Când sunt gata, scoate-i din cuptor și adaugă mai mult sos deasupra.

Asociere cu vinuri americane

Fiind o garnitură, acești cartofi se potrivesc alături de numeroase vinuri și decizia finală trebuie luată având în vedere felul prinicipal lângă care vor fi serviți. Noi îți oferim două variante cu care nu poți da greș: un alb pentru mâncăruri vegane, cu pasăre sau porc și un roșu pentru fel principal cu vită sau vânat.

 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

  Pentru un preparat la cuptor, cum sunt acești cartofi, se potrivește bine un vin cu o aciditate plăcută, ușor ridicată pentru a face față sosului cremos. Aromele pe care le regăsim sunt tropicale, intense: mango, litchii, banane, papaya, ananas și niște miere cu lime. Alege acest vin când ai un fel principal vegetarian, cu pui sau cu mușchiuleț de porc.

 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Cabernet Sauvignon

  Un roșu intens care aduce în prim-plan arome de mure, coacăze, spumă de cafea și ciocolată neagră, alături de un gust de prune bine coapte, afine zemoase și un final de alune prăjite și o adiere de cardamom. Excelent alături de acești cartofi serviți cu steak.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!