Rețetă Somon Coho de Alaska la cuptor, pe pat de cremă de țelină, rădăcinoase și spanac sotat

Acest antreu rafinat, fără gluten, este pe cât de simplu, pe atât de special. Titlul rețetei poate suna intimidant, dar promitem că este ușor de preparat! Somonul de Alaska este întotdeauna un răsfăț, însoțit de o cremă de țelină, spanac sotat aromat și o gamă largă de legume rădăcinoase. Este felul principal perfect pentru o cină sofisticată alături de cei dragi.

Rețetă propusă de Alaska Seafood.

Ingrediente pentru 4 porții.

Mod de preparare Somon Coho de Alaska la cuptor, pe pat de cremă de țelină, rădăcinoase și spanac sotat

  1. Întinde țelina pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace la 165°C pentru aproximativ o oră jumătate, până se înmoaie țelina. Când este gata, las-o să se răcească și scoate coaja cu un cuțit cât este încă călduță. Taie țelina în bucăți de mărimea unei nuci, adaugă apoi uleiul de măsline, sucul și coaja de lămâie. Amestecă cu mixerul până obții o cremă omogenă.
  2. Pentru spanac, toacă mărunt usturoiul și șalota. Încinge o tigaie adâncă, apoi adaugă ulei și călește legumele tocate până devin ușor transparente. Adaugă spanacul și vermutul. Amestecă timp de câteva minute, până i se micșorează volumul.
  3. Pentru legumele rădăcinoase, încinge uleiul într-o friteuză. Temperatura nu trebuie să depășească 170°C, iar oala trebuie să fie suficient de mare. Taie legumele în fâșii fine și prăjește-le până devin crocante. Scoate-le cu ajutorul unei palete, pune-le într-un bol și asezonează cu sare.
  4. În ceea ce privește prepararea somonului, pentru început verifică-l și îndepărtează oasele, dacă este cazul. Condimentează-l apoi cu sare și piper. Încinge o tigaie cu capac, adaugă uleiul de rapiță și prăjește peștele timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
  5. Pentru aranjarea în farfurie, pune mai întâi crema de țelină, apoi spanacul și somonul. La sfârșit adaugă rădăcinoasele. Opțional, poți stropi cu ulei de măsline în jurul preparatului.

Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!