Rețetă Burrito Bowl cu somon sălbatic de Alaska, guacamole, salsa de roșii și salată mexicană

Ți-e poftă de un burrito, dar în același timp îți dorești ceva proaspăt și sănătos? Avem rețeta perfectă! Pe lângă faptul că e super gustos, acest bol conține o multitudine de ingrediente nutritive, precum fasole, salată verde, somon sălbatic de Alaska, avocado, porumb, roșii și multe altele!

Mod de preparare Burrito Bowl cu somon sălbatic de Alaska, guacamole, salsa de roșii și salată mexicană

  1. Scoate din congelator fileurile de somon sălbatic și lasă-le să se dezghețe.
  2. Pentru guacamole, spală lime-urile cu apă fierbinte și lasă-le să se usuce. Răzuiește coaja unui lime și extrage sucul din ambele. Taie ardeiul în jumătate, îndepărtează semințele și toacă-l mărunt. Curăță de coajă și sâmbure avocadoul, apoi zdrobește-l cu o furculiță. Adaugă coaja și sucul de lime. Asezonează cu piper și sare după gust.
  3. Pentru prepararea sosului de salsa, spală roșiile, scoate sâmburii și taie-le mărunt. Spală ceapa verde și curăță cățeii de usturoi, apoi taie totul cu atenție. Alege frunzele de coriandru de pe tulpini și toacă-le grosier. Păstrează câteva frunze pentru decor. Amestecă totul cu 30ml suc de lime și 20ml ulei de măsline. Adaugă sare și piper după gust.
  4. Spală salata, scurge-o și tai-o în bucăți mici. Marinează salata în suc de lime, 20ml ulei de măsline, sare și anason (opțional).
  5. Pisează condimentele fin. Clătește somonul sub jet de apă rece și usucă cu grijă, apoi asezonează cu condimente și acoperă cu uleiul de măsline rămas. Gătește somonul într-o tigaie grill, timp de 3 minute pe fiecare parte, până se glazurează. Adaugă sare. Servește cu salată, guacamole și salsa de roșii.

Caută somonul SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood, Negro 2000 și Ocean Fish– sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare sănătoasă ca aceasta, plină de proteine și savoare are nevoie de un vin alb proaspăt, vioi, gata să îți facă poftă în continuare.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un Chardonnay de California pe care te poți baza, cu un corp plin, potrivit pentru a fi savurat alături de somon și cu o textură care va pune în evidență guacamole. Aromele de vanilie și patiserie se potrivesc perfect alături de glazura peștelui, iar zona de arome citrice echilibrează sosul de salsa.

  • Hideaway Creek Chardonnay

    Un vin lejer, puțin baricat, care strălucește prin prospețime, arome citrice, măr verde, pere zemoase și o idee de vanilie. Foarte rotund, plăcut de băut, nu va domina partea vegetală din acest preparat, în timp ce va pune în evidență somonul.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!