Rețetă Plăcintă cu curcan

Din exterior poate părea un preparat clasic, dar în interior vei descoperi o combinație de arome și texturi. Bucățile fragede de curcan prăjit, legumele colorate și sosul catifelat se potrivesc de minune sub crusta aurie și crocantă. Această plăcintă cu curcan te trimite cu gândul la mesele gătite de mama acasă și la momentele petrecute împreună.

Rețetă propusă de California Wines.

Mod de preparare Plăcintă cu curcan

  1. Topește untul într-o cratiță la foc mediu. După ce s-a topit, adaugă legumele și gătește timp de 5 minute. Amestecă ocazional.
  2. Adaugă curcanul, ierburile proaspete, sare, piper și semințele de țelină. Gătește pentru încă 3-5 minute.
  3. Adaugă făina și amestecă până se formează o pastă.
  4. Adaugă vinul alb și amestecă cu o lingură de lemn pentru a dezlipi conținutul de pe fundul crațitei.
  5. Adaugă încet supa de pui și amestecă până când întreaga compoziție se îngroașă. Folosește un tel de sârmă dacă este nevoie pentru a desface cocoloașele.
  6. Preîncălzește cuptorul la 190°C.
  7. Unge ușor cu unt o tavă de plăcintă sau câteva boluri ramekin, în funcție de preferințe.
  8. Ia una dintre crustele de aluat și transfer-o pe un tocător (este posibil să fie nevoie să o întinzi cu un sucitor pentru a o aplatiza frumos). Cu un cuțit ascuțit sau un tăietor de pizza, taie crusta în panglici subțiri, de aproximativ 1,3 cm grosime. Poți sări peste acest pas dacă ești în criză de timp.
  9. Dacă faci plăcinte separate (în boluri ramekin), repetă pasul de mai sus, cu excepția faptului că vei lua primele două cruste și vei tăia patru cercuri pentru a crea baza plăcintei în vasul ramekin.
  10. Pune umplutura în tava pregătită.
  11. Pune jumătate din fâșii peste tavă. Ordonează-le la distanță egală una față de cealaltă.
  12. Îndoaie fiecare a doua fâșie de aluat peste marginea tăvii. Așază o nouă fâșie de aluat peste fâșiile rămase întinse, în direcția opusă. Îndoaie fâșiile înapoi în poziția lor inițială. Acum, îndoaie celelalte fâșii (care nu au fost îndoite anterior) peste marginea tăvii și pune o altă fâșie nouă. Lasă un spațiu de o fâșie între ele. Îndoaie din nou fâșiile în poziția lor inițială. Continuă acest proces până când ai format un model de grilaj deasupra plăcintei.
  13. Odată ce ai obținut o formă, taie orice exces de aluat de pe marginea tăvii și presează aluatul pe marginea inferioară a plăcintei în jurul vasului.
  14. Lasă la copt timp de 20 de minute sau până când crusta este rumenită.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!