Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.
Rețetă Tortilla cu cartofi dulci
În funcție de locul în care te afli, termenul „tortilla” poate însemna o varietate de lucruri. În Spania, tortilla este o omletă spaniolă preparată din ouă, cartofi și ceapă. Sună simplu, este absolut delicioasă, iar surpriza abia acum apare: poate fi savurată în orice moment al zilei! Iar dacă vrei ceva mai consistent, această tortilla din cartofi dulci este alegerea perfectă pentru tine! Împreună cu acești cartofi, tortilla este umplută cu mai multe ingrediente precum dovlecei, parmezan, nucșoară, fulgi de chili uscați.
Rețetă pentru 4 porții.
Mod de preparare Tortilla cu cartofi dulci
- Preîncălzește cuptorul la 200oC. Între timp, curăță cartofii dulci și taie-i cubulețe. Spală dovleceii și taie-i cubulețe. Spală ceapa verde și tai-o rondele.
- Într-un bol amestecă ouăle și laptele. Adaugă parmezanul și o treime din pătrunjel, apoi asezonează cu sare, piper și nucșoară. Restul de pătrunjel se amestecă cu coaja de lămâie și fulgii de ardei iute.
- Încălzește uleiul într-o tigaie și pune cartofii dulci la foc mediu timp de 6 minute. Adaugă dovleceii și ceapa verde, apoi lasă să se gătească 2 minute. Adaugă un praf de sare și piper, apoi toarnă laptele cu ou și gătește până când compoziția se întărește. Atunci când cuptorul e încins, coace tortilla pe grătarul din mijloc timp de 15-20 de minute.
- Lasă tortilla să se răcească puțin, scoate-o cu grijă din tavă și tai-o în bucăți. Amestecul de pătrunjel se întinde pe toată suprafața tortilla și, dacă vrei, poți să adaugi șunca. Poate fi servit atât cald, cât și rece.