Rețetă Tacos de pui și struguri cu sos chipotle

Tacos-ul este un preparat tradițional mexican. Această abordare californiană a rețetei combină puiul, legumele și strugurii pentru a face un fel de mâncare ușor și rapid.

Mod de preparare Tacos de pui și struguri cu sos chipotle

  1. Într-un blender, combină ceapa, usturoiul, chimionul, mierea, sosul adobo, zeama de lime și supa de pui până obții un sos omogen.
  2. Într-o cratiță medie mixează sosul obținut și puiul. Acoperă și lasă la foc mic. Amestecă des, timp de 6-8 minute, până când sosul devine mai gros și puiul este reîncălzit.
  3. Pentru servire, așază peste tortilla puiul, strugurii, avocadoul, ridichiile, brânza și coriandrul.

Găsești toată gama de sosuri Tabasco online, la ParmaFood.

Asociere cu vinuri americane

Un fel de mâncare ușor și rapid, bazat pe carne de pui, care se potrivește de minune cu un vin alb sec. Pentru că sosul aduce o doză de complexitate preparatului putem opta și pentru un vin ușor baricat, dacă dorim să aducem echilibru condimentelor.

  • Ironstone Vineyards - Chardonnay 2019

    Aroma intensă cu note de agrișe, vanilie, flori albe, dar și anason, coajă de portocală și smântână. Un vin care va face sosul din tacos să iasă în evidență și va transforma puiul într-un ingredient savuros, nu doar hrănitor.

  • Murphy Goode Fume Sauvignon Blanc

    Un vin cu un corp mediu, suculent, cu arome de mere galbene, pere zemoase, dar și piersici sau pepene galben. Aciditatea bună vine să echilibreze gustul din avocado, în timp ce aromele intense se potrivesc alături de condimente, ca și notele discrete de vanilie. Un vin care transformă o mâncare street-food într-un brunch select.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!