Rețetă Antricot de vită SUA la tigaie

  • Timp total 15 min
  • Timp de pregătire 15 min

Un preparat iubit de toată lumea, antricotul este bine-cunoscut pentru aspectul său marmorat ce îi conferă suculență, frăgezime și aromă.

Mod de preparare Antricot de vită SUA la tigaie

Servire: 2 porții

  1. Asezonează antricotul de vită SUA cu sare și piper.
  2. Într-o tigaie de fontă, la foc mare, prăjește antricotul pe o singură parte timp de 4 minute. Întoarce și lasă timp de încă 3 minute.
  3. Adaugă cuburile de unt, usturoiul, salvia și rozmarinul și, folosind o lingură, unge antricotul timp de 1 minut.
  4. Așază antricotul pe o farfurie și toarnă grăsimea rămasă, împreună cu ierburile, peste carne. Așteaptă 5 minute pentru a servi.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat pur american, simplu, dar care impresionează prin intensitatea aromelor are nevoie de un vin puternic, roșu, sec.

  • Francis Ford Coppola Diamond Collection Cabernet Sauvignon

    Un Cabernet Sauvignon de California care înglobează gustul mai multor regiuni în care se află viile. Atrage prin mirosul de afine, cireșe și mirodenii, în timp ce gustul seduce cu prune, coacăze, completate de ierburi uscate și stejar ars. Taninurile fine care îi dau un gust catifelat se potrivesc excelent cu frăgezimea cărnii gătite perfect. Aromele din vin aduc un plus de gust antricotului, iar aciditatea bună ajută la o digestie mai ușoară. O alegere populară în SUA, un vin care exemplifică perfect complexitatea zonei și gusturile locale.

  • Opus One Overture

    Un vin-eveniment, fratele mai mic al celebrului Opus One, acesta este un cupaj din câteva soiuri nobile de origine franceză: preponderent Cabernet Sauvignon, dar și Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot și Malbec. Este un roșu Napa Valley tipic, superb, cu coacăze negre, cireșe negre și roșii, violete, prune, cafea și note de vanilie intense, provenind din butoaiele de stejar. O experiență gustativă puternică, dar și elegantă și foarte senzuală, cu un spectru larg de nuanțe, un gust mediu moale și neted și un final de durată. Va pune în evidență excelent suculența antricotului și va contribui la o experiență de lux.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!