Rețetă BBQ coreean de vită SUA cu salată de kimchi

Un preparat coreean fantastic cu vită, conceput de Peter Sidewell. Prunele de California adaugă note dulci sosului BBQ, completând savoarea piperului și creând o textură și aromă bogate și catifelate. Acompaniat de salata fresh de kimchi, acest preparat este potrivit pentru o cină cu prietenii și familia sau un răsfăț de prânz.

Mod de preparare BBQ coreean de vită SUA cu salată de kimchi

Pentru sosul BBQ

  1. Curăță ghimbirul și usturoiul și adaugă-le în blender.
  2. Adaugă și restul ingredientelor.
  3. Amestecă până devine omogen, apoi lasă sosul deoparte.

Pentru BBQ-ul coreean de vită

  1. Feliază vita, stropește cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.
  2. Curăță și toacă ghimbirul și usturoiul, apoi adaugă-le în wok cu puțin ulei.
  3. Pune vita și gătește-o până se rumenește.
  4. Toarnă sosul BBQ, 100ml apă și prunele tocate peste friptură.
  5. Lasă la fiert 10 minute până vita devine fragedă.

Pentru salata Kimchi

  1. Feliază ceapa roșie, varza și ceapa verde.
  2. Așază-le într-un bol, alături de kimchi și semințele de susan.
  3. Amestecă totul și lasă-le deoparte până termini de gătit vita.

Pentru final

  1. Gustă vita pentru a te asigura că este fragedă.
  2. Așază-o într-un castron împreună cu semințele de susan.
  3. Servește împreună cu salata kimchi.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

 

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat în care se împletesc atâtea arome are nevoie de un vin la fel de expresiv și care să potențeze textura și condimentele din BBQ.

  • The Federalist Zinfandel Bourbon Barrel Aged

    Un soi reprezentativ pentru SUA, Zinfandel și un vin creat printr-o metodă unică americană, maturarea în butoaie de burbon, arse. Fiind un vin roșu corpolent face bine față unei bucăți excelente și suculente de carne de vită. Aromele de fum, vanilie, cireșe negre, note de cola, cuișoare și piper negru, toate completează sosul special și aromele de vită făcută în stil asiatic.

  • Beringer Knights Valley Cabernet Sauvignon 2014, California, SUA

    Un vin premiat de Wine Spectator, James Suckling și alte forumuri. Gustul dulce-acrișor și bine condimentat din mâncare este perfect complimentat de aromele de zmeură zdrobită, prune, afine și vanilie din vin. Cabernet Sauvignon este printre soiurile recomandate la carnea de vită datorită corpului plin și taninurilor puternice. Exemplarul de față nu dezamăgește, ba chiar completează paleta de arome cu scorțișoară, cafea prăjită și nuanțe de grafit.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!