Rețetă Burger cu vită SUA, cheddar, crispy bacon & sirop de arțar

Hayatteria

Chiflă fluffy, carne de vită Black Angus SUA, crispy bacon cu sirop de arțar, brânză cheddar melty așa, onion rings, roșii din astea bune de vară, castraveți murați, salată verde și ketchup cu Sriracha. Cine are poftă de un burger apetisant?

Rețetă propusă de Hayatteria.

Mod de preparare Burger cu vită SUA, cheddar, crispy bacon & sirop de arțar

Onion rings

 1. Amestecă ½ de cană de făină cu praful de copt, paprika, laptele bătut, sarea și piperul. Taie ceapa inele și șterge-le bine cu un prosop.
 2. Pregătește 3 boluri: unul cu făină, unul cu amestecul de făină și lapte bătut și unul cu panko. Trece inelele de ceapă prin făină, apoi prin mixul de făină cu lapte bătut, apoi prin panko. Prăjește în baie de ulei până când își schimbă culoarea.

Burger

 1. Unge feliile de bacon cu sirop de arțar și pune-le într-o tavă cu hârtie de copt. Pune deasupra o altă hârtie de copt și încă o tavă care să aplatizeze baconul. Gătește în cuptor până devin crispy (în jur de 15-20 de minute, în funcție de grosimea bacon-ului).
 2. Gătește carnea pe grill-ul încins timp de 4 minute, apoi întoarce carnea, pune feliile de cheddar și mai gătește timp de 3 minute.
 3. Încălzește și chiflele pe grill, apoi poți monta burgerul în următoarea ordine: chifla, ketchup + sriracha, salata verde, roșiile, castraveții murați, carnea, crispy bacon, inelele de ceapă, ketchup + sriracha și chifla superioară.

Caută burgerii de vită Angus SUA sub brandul Best Meat sau Meat Revolution în supermarketurile din România sau online pe Freshful.

Asociere cu vinuri americane

Un fel de mâncare clasic american, care se potrivește la fix cu un vin roșu din State, puternic și curajos. Pentru a pune în evidență vita Black Angus delicioasă este potrivit un Cabernet Sauvignon de California sau un Zinfandel zemos și intens.

 • "Southern Hills" Livermore Valley Cabernet Sauvignon

  Un „cab” excelent, intens, fructat, cu arome de cireșe negre și lemn de stejar. Se potrivește la fix cu condimentele din burger, iar taninurile sale pronunțate vor face carnea să pară și mai suculentă.

 • Murphy-Goode Zinfandel Liar’s Dice

  Un vin roșu extrem de intens, cu arome de fructe negre de pădure și cireșe amare. Corpolent, cu un alcool peste medie, este gata să facă față unei bucăți delicioase de Black Angus. Surprinzător, taninurile sunt catifelate, lăsând astfel mai mult o senzație elegantă, ce pune preparatul în valoare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!