Rețetă Pâine Challah cu fistic

Această rețetă de pâine capătă o aromă specială datorită fisticului american. Glazurarea dublă înainte de coacere îi va oferi un aspect senzațional, după ce va fi scoasă din cuptor.

Mod de preparare Pâine Challah cu fistic

  1. Amestecă toate ingredientele într-un vas mare, cu excepția fisticului american. Cu ajutorul unui cârlig pentru aluat, mixează în prima treaptă de viteză timp de trei minute. Oprește mixerulși pune treapta de viteză în poziția neutră. Răzuiește compoziția rămasă de pe marginea bolului și verifică consistența aluatului. Poți adăuga apă suplimentară pentru a obține consistența doirtă.
  2. Pornește mixerul și setează viteza a treia, amestecă timp de încă șapte minute. Revină la prima viteză și adaugă fisticul american. Amestecă până când se încorporează complet. Unge ușor cu ulei suprafața blatului de lucru și pune aluatul pe suprafața acestuia. După mixare, temperatura aluatului va fi de 24°C.
  3. Acoperă aluatul pentru a preveni uscarea acestuia. Lasă să se odihnească timp de 10 minute. Lovește ușor aluatul și împăturește pentru a oferi drojdiei hrană nouă. Lasă deoparte încă 10 minute.
  4. Împarte aluatul în bucăți de 115 g, formeaază bile și acoperă-le. După 10 minute de pauză, modelează bucățile de aluat într-o baghetă, alternând între modelare și odihnă, până la o lungime de aproximativ 30 cm. În acest moment, împletește bucățile de aluat în diferite forme. Pune pâinea pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge deasupra cu ou.
  5. Lasă aluatul la fermentat, la umiditate scăzută, la o temperatură de 30-35°C, timp de aproximativ 20-30 minute, sau până când își dublează volumul. Unge deasupra din nou cu ou și, dacă dorești, acoperă cu semințe de susan, semințe de mac, fulgi de migdale sau zahăr tos. Coace la 180°C fără aburi.
  6. Coacerea se consideră finalizată atunci când temperatura din centrul pâinii atinge maximul de aproximativ 82ºC. Timpul și temperaturile de coacere pot varia în funcție de echipamentul pe care îl ai. Orice modificare a temperaturii trebuie să fie însoțită de ajustări corespunzătoare ale timpului de coacere, astfel, o creștere a temperaturii necesită o scădere a timpului de coacere.
  7. Lasă să se răcească pe un grătar pentru a evita condensarea sau umezirea, până când temperatura internă ajunge la 32ºC-38ºC, înainte de a felia sau depozita pâinea.

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!