Rețetă Chili-ul picant vegetarian cu prune de California

Chef Peter Sidwell a transformat rețeta simplă de chili în ceva cu adevărat special. Adăugând prune de California pentru a completa celelalte condimente, acest chili vegetarian cu gust bogat îți va delecta papilele gustative cu o multitudine de arome și texturi. Așadar…încearcă-l!

Mod de preparare Chili-ul picant vegetarian cu prune de California

  1. Încinge uleiul într-o tigaie la foc mediu.
  2. Adaugă sosul chipotle, chimionul, fulgii de chili și usturoiul și gătește timp de 1 minut.
  3. Adaugă ceapa și cartoful dulce. Gătește până cartofii devin fragezi.
  4. Odată ce cartofii au devenit fragezi, adaugă berea, roșiile tocate și supa de legume, apoi amestecă.
  5. Adaugă ciocolata neagră și piureul de tomate, apoi lasă la foc mic timp de 10 minute.
  6. Adaugă fasolea neagră, lintea și prunele de California.
  7. Amestecă totul și servește în boluri. Adaugă smântână, coriandru și ceapă verde tocată.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

 

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare picantă și aromată are nevoie de un vin pe măsură. Pentru a pune în evidență aromele atent alese de chef (ciocolată, prune de California) vom căuta un vin care le conține și le amplifică.

  • Vin The Federalist Dueling Pistols, Dry Creek Valley, 2015

    Acest vin este o alegere excelentă deoarece „duelul” dintre Zinfandel și Syrah (50%-50%) aduce în pahare arome de fructe roșii (gem de cireșe, mure, prune uscate). Adevărata strălucire a acestui vin stă în aromele de condimente (piper negru, cuișoare) care le completează și intensifică pe cele din chili. Aciditatea susținută a vinului contrabalansează textura mâncării, pentru a nu deveni greoaie.

  • Tous Ensemble Pinot Noir - 2016 - Sonoma Coast

    Dacă preferi ca vinul servit la o astfel de mâncare să aibă o textură catifelată, în contrast cu senzațiile date de mâncare, un Pinot Noir este alegerea potrivită. Această sticlă aduce note de cireşe coapte şi coajă de portocală, alături de arome de petale de trandafir, prune şi zmeură proaspătă care pun frumos în evidență ingredientele exotice care scot această mâncare din anonimat.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!