

Cartofii crocanți, dressing-ul din muștar Dijon cu lămâie, ceapa roșie murată și rucola piperată fac din această salată ușoară o alegere excelentă pentru un prânz pe terasă.
La salate regula de aur a asocierilor culinare este să te uiți întâi la ingredientele sosului, deoarece acestea dictează intensitatea preparatului. Oțetul de sherry și muștarul de Dijon ne spun că putem să mergem în zona de albe intense, corpolente, baricate, de obicei din Chardonnay. Singura problemă care mai rămâne este stabilirea bugetului.
Opțiunea prietenoasă cu bugetul este un chardonnay care se remarcă prin arome de piersici, pere și mere verzi, învelite într-un strat de vanilie și unt. Un vin cu o bună aciditate, potrivit pentru a fi servit lângă o salată.
Varianta de lux este reprezentată de acest chardonnay din vițe vechi, cules manual și fermentat doar cu drojdii sălbatice. Se remarcă prin note untoase, potrivite cu cartofii la cuptor sau la grătar, dar și o aromă de citrice care să îl țină proaspăt și potrivit pentru o salată. Ce alegeți?