Rețetă Salată de rucola cu cartofi la grătar

Cartofii crocanți, dressing-ul din muștar Dijon cu lămâie, ceapa roșie murată și rucola piperată fac din această salată ușoară o alegere excelentă pentru un prânz pe terasă.

Mod de preparare Salată de rucola cu cartofi la grătar

  1. Taie cartofii în jumătate, stropește-i cu ulei de măsline și condimentează cu sare și piper.
  2. Într-un bol mic, combină feliile de ceapă cu oțet de sherry și sare. Lasă la răcit timp de cel puțin o oră.
  3. Amestecă ingredientele pentru dressing într-un bol mare. Pune deoparte.
  4. Încinge o tigaie grill* la foc mare și unge-o cu ulei.
  5. Pune cartofii în tigaie, cu partea tăiată în jos, și lasă-i să se gătească fără a le schimba poziția până în momentul în care se formează urme de grill (întoarce unul pentru a verifica). După ce sunt bine gătiți pe o parte, întoarce-i și stoarce suc de lămâie peste.
  6. Continuă să gătești cartofii până când aceștia sunt rumeniți la exterior și fragezi în mijloc. Redu căldura și acoperă dacă e cazul (dacă folosești o tavă pentru grătar fără capac, o poți acoperi cu o foaie de copt).
  7. Cartofii mici ar trebui să se gătească în aproximativ 20-25 minute.
  8. Pune cartofii fierbinți într-un vas mare și amestecă-i cu dressing.
  9. Lasă-i să se răcească la temperatura camerei și amestecă cu rucola, ceapă murată, capere, arpagic și coajă de lămâie.
  10. Gustă și adaugă dressing după gust.
  11. Servește la temperatura camerei sau pregătește din timp și lasă să se răcească înainte.*Dacă utilizezi un grătar în aer liber, este posibil să ai nevoie de o tigaie sau un coș pentru grătar, astfel încât cartofii să nu cadă printre grătare. De asemenea, poți fierbe cartofii sau îi poți coace în cuptor.

Asociere cu vinuri americane

La salate regula de aur a asocierilor culinare este să te uiți întâi la ingredientele sosului, deoarece acestea dictează intensitatea preparatului. Oțetul de sherry și muștarul de Dijon ne spun că putem să mergem în zona de albe intense, corpolente, baricate, de obicei din Chardonnay. Singura problemă care mai rămâne este stabilirea bugetului.

  • Cycles Gladiator Chardonnay

    Opțiunea prietenoasă cu bugetul este un chardonnay care se remarcă prin arome de piersici, pere și mere verzi, învelite într-un strat de vanilie și unt. Un vin cu o bună aciditate, potrivit pentru a fi servit lângă o salată.

  • Sixto Moxee Chardonnay

    Varianta de lux este reprezentată de acest chardonnay din vițe vechi, cules manual și fermentat doar cu drojdii sălbatice. Se remarcă prin note untoase, potrivite cu cartofii la cuptor sau la grătar, dar și o aromă de citrice care să îl țină proaspăt și potrivit pentru o salată. Ce alegeți?

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!