Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.
Rețetă Orez mexican la tigaie
Orezul mexican la tigaie este preparat cu orez brun de înaltă calitate, cultivat în SUA, carne de vită slabă sau curcan, fasole pinto și câteva condimente tradiționale. Acoperită cu roșii, brânză și coriandru, acest fel de mâncare este garnitura perfectă de lângă taco, burrito sau enchilada.
Rețetă propusă de USA Rice.
Mod de preparare Orez mexican la tigaie
- Într-o tigaie mare, la foc mediu-mare, găteșete carnea până se rumenește. Amestecă pentru a se fărâmița și scurge grăsimea.
- Adaugă ceapa, pulberea de chili,chimionul și sarea; gătește până ce ceapa devine fragedă. Amestecă orezul, fasolea și ardeii; gătiți până ce amestecul se încălzește.
- Presară deasupra roșii, brânză sau coriandru, după preferințe.
Asociere cu vinuri americane
Un fel de mâncare inspirat de bucătăria mexicană, care se potrivește perfect alături de un vin roșu cu arome intense, condimentate, care să scoată în evidență gustul. Syrah pentru cei care preferă mai condimentat sau un blend roșu echilibrat, alegerea vă aparține.
-
Hope Family Wines Troublemaker Red Blend
Un cupaj roșu care impresionează cu aromele sale de fructe negre și condimente. Gustul complex, cu nuanțe de vanilie și mure, se îmbină armonios cu orezul mexican cu carne de vită. Structura sa robustă și taninurile catifelate fac din acest vin o alegere perfectă pentru a complementa savoarea bogată a preparatului.
-
Motor City Kitty, Syrah 2019
Un Syrah care aduce arome intense de fructe negre și mirodenii. Gustul robust, cu note subtile de ciocolată și piper, se completează perfect cu orezul mexican cu carne de vită. Taninurile bine structurate și profunzimea vinului fac din acest Syrah o alegere ideală pentru a accentua complexitatea preparatului.