Rețetă Salată cu Kibbeh din homar SUA, mango verde și linte

O nouă modalitate prin care te poți bucura de homarul SUA, sub formă de gustare, la care au fost adăugate influențe din Orientul Mijlociu. Această rețetă de Kibbeh a fost creată de bucătarul cu stele Michelin, chef Michael Schulz, la restaurantul Irma La Douce, inspirat din bucătăria franceză.

Mod de preparare Salată cu Kibbeh din homar SUA, mango verde și linte

Kibbeh din homar SUA

  1. Gătește 110g homar crud la 100°C timp de 4 minute în cuptorul cu convecție (alternativ într-o oală cu termometru). Stoarce bine bulgurul înmuiat și cântărește 280g.
  2. Mărunțește homarul fiert, 65g de homar crud și bulgurul de două ori. Cel mai bine este să folosești un disc perforat special pentru tăiere cu diametrul unui bețișor de ureche.
  3. Combină condimentele și adaugă-le în amestecul de homar-bulgur mărunțit. Condimentează apoi cu sare și usturoi.
  4. Porționează coada de homar rămasă, care a fost și ea gătită timp de 4 minute la 100°C.
  5. Formează 8 chifteluțe kibbeh din amestecul obținut, pune o bucată de homar în centrul fiecărei chifteluțe și rulează.
  6. Prăjește chifteluțele la 165°C până se rumenesc frumos și sunt crocante la exterior.

Salată de mango verde și linte

  1. Înmoaie lintea pentru puțin timp și apoi gătește (fără sare) până când devine fermă.
  2. Taie fructul mango în felii subțiri.
  3. Amestecă feliile de mango cu lintea răcită și asezonează cu chili, oțet Mizkan, ierburi și sare.

Maioneză de linte

  1. Amestecă lintea cu oul, muștarul și lămâia.
  2. Toarnă treptat uleiul vegetal.
  3. Amestecă totul până când toate ingredientele se omogenizează.

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

Distribuie pe