Rețetă Pâine crustis cu stafide și nuci

Pâinea crustis este un mix între pâine, chiflă și baghetă. E perfectă pentru o gustare între mese sau pentru un sandwich. Rețeta aparține lui Friedhelm Funken și e o combinație perfectă între stafide suculente de California și nuci crocante.

Mod de preparare Pâine crustis cu stafide și nuci

  1. Într-un bol mixează cele trei tipuri de făină, pudra de gluten din grâu și sarea de mare. Creează o mică gaură în mijloc. Fărâmițează drojdia și presară cu zahăr. Toarnă aproximativ 100 ml de apă și amestecă cu puțină făină pentru a forma o pastă. Acoperă și lasă să crească într-un loc călduț, timp de aproximativ 30 de minute.
  2. Toacă nucile și prăjește-le ușor într-o tigaie (fără grăsime) până când devin fragede. Lasă nucile să se răcească pe o farfurie.
  3. Într-un bol pune maiaua, nucile și stafidele California și amestecă cu telul până la omogenizare, adăugând treptat restul de apă. Frământă aluatul până când acesta se separă ușor de fundul și pereții vasului. Pudrează aluatul cu făină și lasă să crească acoperit într-un loc călduț timp de aproximativ 60 de minute.
  4. Frământă puțin aluatul și împarte-l în 2. Cu mâinile presărate cu făină, modelează fiecare porție în două bucăți alungite de aluat (aproximativ 30 cm lungime). Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă loc între ele. Lasă să crească din nou timp de aproximativ 10 minute.
  5. Preîncălzește cuptorul la 250°C (cuptor cu gaz: nivelul 5-6, cuptor cu convecție: 230°C). Presară aluatul cu făină. Pune tava pe grătarul din mijloc al cuptorului. Toarnă o cană de apă pe fundul cuptorului și închide imediat ușa cuptorului. Coace pâinile timp de 8-10 minute. Apoi, redu temperatura la 220°C (gaz: nivel 4-5, convecție: 200°C) și coace încă 20-25 de minute. Pâinile sunt gata atunci când „sună a gol” când bați ușor partea din spate.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!