Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.
Rețetă Înghețată fără lactate cu aromă de arțar și bourbon, merișoare confiate și caramel
Să spunem că această rețetă de înghețată este pentru bucătarii avansați. Ingredientele diverse, printre care se numără merișoarele SUA, nucile pecan untoase sau bourbonul, se completează perfect într-o înghețată pe bază de vanilie și lapte de cocos plin de grăsime.
Mod de preparare Înghețată fără lactate cu aromă de arțar și bourbon, merișoare confiate și caramel
Înghețată
- Agită bine conservele de lapte de cocos. Într-un bol mare, amestecă laptele de cocos, siropul de arțar, pudra de arorut, bourbonul, vanilia și sarea.
- Lasă amestecul la frigider timp de o oră sau până când se răcește.
- Transferă întreaga compoziție în recipientul unui aparat de înghețată și amestecă respectând toate instrucțiunile.
Nuci pecan confiate
- Amestecă nucile pecan, siropul de arțar și scorțișoara într-o tigaie la foc mediu-mare.
- Lasă la foc și amestecă ocazional, timp de 2-4 minute, sau până când apar mici bule la suprafață, iar compoziția devine lipicioasă.
- Toarnă imediat compoziția pe o hârtie de copt pentru a se răci și repartizează amestecul cât mai uniform posibil. Împarte în bucăți mai mici odată ce s-a răcit, dacă este cazul.
Merișoare confiate
- Într-o tigaie la foc mediu-mare amestecă merișoarele, siropul de arțar și scorțișoara.
- Gătește ingredientele împreună și amestecă ocazional, timp de 2-4 minute, sau până când apar mici bule la suprafață, iar compoziția devine lipicioasă.
- Toarnă imediat compoziția pe o hârtie de copt pentru a se răci și repartizează amestecul cât mai uniform posibil.
Toffee din sirop de arțar și bourbon
- Într-o cratiță mică amestecă 120g de sirop de arțar cu 2 linguri de bourbon.
- Adu la fierbere și lasă pe foc timp de 4-5 minute pentru a reduce amestecul. Compoziția ar trebui să măsoare acum 1/3 dintr-o cană.
- Lasă deoparte să se răcească.
Asamblare
- Transferă compoziția de înghețată într-o tavă de copt de 23 cm.
- Adaugă nucile pecan și merișoarele reci, amestecând cu un cuțit. Stropește rapid înghețata cu amestecul de arțar și bourbon, apoi amestecă din nou cu un cuțit (amestecul se va întări puțin atunci când va atinge înghețata și va forma bucățile de caramel).
- Acoperă compoziția și las-o în congelator timp de 4 ore sau peste noapte, până când e bine înghețată. Înainte să o servești așteaptă 5 minute ca să se înmoaie.