Rețetă Banana bread cu nuci pecan

Această reinterpretare delicioasă a clasicului mic dejun propus de Jessica Hylton-Leckie, autoarea blogului „Jessica in the Kitchen”, este pe cât de simplă, pe atât de savuroasă datorită nucilor pecan ce oferă o textură crocantă și gust aromat. O poți prepara în weekend pentru a o servi în diminețile pe fugă din timpul săptămânii sau oricând vrei să-i surprinzi pe cei dragi.

Mod de preparare Banana bread cu nuci pecan

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C. Pregătește tava cu dimensiunile 23 x 13 cm pentru banana bread, stropind tava cu spray de gătit și presărând puțină făină. Las-o deoparte.
  2. Într-un bol de dimensiune medie cerne amestecul de făină împreună cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea de mare. Amestecă până ce toate ingredientele se combină.
  3. Într-un bol de mixer, adaugă ouăle sau înlocuitorul vegan al acestora, zahărul și uleiul de cocos. Mixează toate aceste ingrediente timp de 2 minute, la viteză medie-mică.
  4. Răzuiește păstăile de vanilie și adaugă-le în compoziție. Adaugă iaurtul de soia și piureul de banane. Amestecă ingredientele pentru încă 2 minute, la viteză medie-mică. Răzuiește marginile bolului pentru a te asigura că totul este omogenizat.
  5. Adaugă ½ din ingredientele uscate și amestecă timp de 30 de secunde. Adaugă ulterior și restul de ingrediente uscate. Amestecă din nou, timp de 30 de secunde, pentru a te asigura că toate ingredientele sunt combinate.
  6. Scoate vasul din mixer și adaugă în aluat nucile pecan crude, distribuindu-le uniform. Aluatul trebuie să fie dens.
  7. Adaugă aluatul în forma de copt și utilizează spatula pentru a nivela partea superioară. Presară câteva bucăți de nuci deasupra.
  8. Coace checul de banane pe prima treaptă a cuptorului, timp de 60 de minute, până în momentul în care trece „testul scobitorii”. Testează banana bread cu o scobitoare după aproximativ 50 de minute, în funcție de cuptor.
  9. Scoate checul din cuptor și lasă-l să se răcească timp de 10 minute în forma pentru copt. După răcire, pune checul pe un suport metalic. Ține de părțile laterale ale checului pentru a-l întoarce cu fața în sus. Totodată, tava se poate răsturna în mână, urmând să fie pusă pe suportul metalic.
  10. Lasă checul să se răcească complet, taie-l în forma dorită și bucură-te de un gust delicios.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!