Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.
Rețetă Coroniță pavlova cu pere poșate și merișoare SUA
Acest desert australian de iarnă este aproape prea frumos pentru a fi mâncat. Aproape! Grămezile de bezea cu aspect de nori sunt aranjate într-un cerc și coapte până devin crocante la exterior și pufoase în interior. Tortul este apoi decorat cu pere delicate, colorate în roșu într-un lichid fiert în care se regăsesc merișoare SUA acrișoare și ceai de hibiscus. Rezultatul final aduce aminte de ornamentele de sărbători. Complexitatea aromei este pură magie, iar prezentarea face din acest desert un vis pentru sărbători.
Rețetă propusă de U.S. Cranberries.
Mod de preparare Coroniță pavlova cu pere poșate și merișoare SUA
Pentru poșate în suc de merișoare și hibiscus
- Curăță toate perele. În cazul celor Forelle sau Anjou, acestea trebuie tăiate pe jumătate. Dacă folosești soiul Seckel, păstrează-le întregi.
- Așază perele într-un vas suficient de mare pentru a încăpea toate și a nu exista distanțe foarte mari între ele. Adaugă sucul de merișoare, zahărul, coaja de portocală, semințele, păstaia de vanilie și bățul de scorțișoară. Toarnă suficientă apă pentru a acoperi doar perele. Adu la fierbere, la foc mediu-mare, și amestecă încet, până când zahărul s-a dizolvat. Redu căldura pentru a menține un clocot mic. După aproximativ 5 minute, adaugă merișoarele proaspete (unele se pot sparge în lichidul fierbinte) și continuă gătirea până când perele devin moi. Timpul variază între 3 și 8 minute, în funcție de mărimea lor.
- Ia vasul de pe foc. Cu ajutorul unei spumiere, scoate perele și merișoarele și transferă-le într-un vas mai puțin adânc; lasă deoparte. Adaugă plicurile de ceai în lichidul fiert și lasă-le timp de 15 minute. Scoate plicurile de ceai și strecoară lichidul fiert. Transferă-l înapoi în oală și adu-l la fierbere, la foc mare. Fierbe până când se reduce la o consistență de sirop, care acoperă ușor spatele unei linguri, timp de 5 până la 8 minute.
- Toarnă siropul peste pere și merișoare și lasă să se răcească complet. Acoperă și păstrează la frigider până când se răcesc sau timp de până la o săptămână.
Pentru coronița pavlova
- Preîncălzește cuptorul la 120°C, cu un suport în poziția centrală. Într-un bol mare, curat, sau în bolul unui mixer, bate albușurile de ou la viteză mare, până se formează vârfuri rigide. Începe să adaugi zahărul, lingură cu lingură, și bate timp de 20 de secunde între fiecare cantitate de zahăr adăugată. Odată ce tot zahărul a fost integrat, curăță marginile bolului cu o spatulă și continuă să bați până când amestecul devine rigid și foarte lucios, timp de 5 până la 6 minute. Adaugă oțetul și bate pentru a combina complet, aproximativ 2 minute.
- Pe o hârtie de copt, desenează un cerc cu diametrul de 25 cm și așează-l pe o tava mare de copt. Cu ajutorul unei linguri, pune 8 porții pufoase de amestec de bezea în jurul cercului, pentru a crea un inel. Cu ajutorul părții din spate a unei linguri, fă adâncituri în fiecare porție. Acolo vor fi puse ulterior perele fierte. Coace timp de 1 oră și 30 de minute, apoi oprește cuptorul și lasă pavlova să se răcească complet în cuptor (acest lucru previne crăparea bezelei).
- Pentru servire, ridică foarte delicat hârtia de copt și transferă pavlova pe un platou rotund. Dacă dorești, scoate cu atenție hârtia de copt de sub pavlova. Pune o lingură de frișcă în fiecare adâncitură și adaugă o pară fiartă și câteva merișoare deasupra. Stropește cu puțin sirop și lasă-te învăluit de aromele intense de sezon!